12/04/2024
Διεθνή

Ρεκόρ συμμετοχών στο Παγκόσμιο του Λιντς

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών του 2019, θα αποτελέσει τον κύριο τρόπο μέσω του οποίο θα λάβουν οι αθλητές τις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο προσέλκυσε ένα μεγάλο αριθμό Χωρών.

Επομένως, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών το οποίο θα λάβει μέρος στο Λίντς της Αυστρίας (από τις 25 Αυγούστου έως την 1 Σεπτεμβρίου), θα δοκιμάσουν την τύχη τους 1200 αθλητές από 80 χώρες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι δεν έχουν ξαναγωνιστεί στα χρονικά τόσοι πολλοί αθλητές της παρολυμπιακής κατηγορίας, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στην αντίστοιχη κατηγορία του σκιφ ανδρών που οι συμμετέχοντες θα διεκθικήσουν μια θέση για την παρολυμπιακή ρεγκάτα του 2020, αναμένεται να πάρουν μέρος 27 έθνη, ενώ σε αυτή του σκιφ των γυναικών 14.

Απεναντίας, οι αθλητές που θα δώσουν των καλύτερος τους εαυτό για μια θέση στην ολυμπιακή ρεγκάτα του Τόκυο είναι 44. Ανάμεσα τους αναμένεται να ξεχωρίσουν τα φαβορί Angel Fournier Rodriguez από την Κούβα, ο Δανός Sverri Nielsen, ο Oliver Zeidler από τη Γερμανία, καθώς και ο Δανός Παγκόσμιος πρωταθλητής Kjetil Borch.

Αντίστοιχα στο αγώνισμα των γυναικών θα αγωνιστούν 39 έθνη. Σε αυτό θα πάρει μέρος και η κωπηλάτρια της οικοδεσπότισσας Magdalena Lobnig, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδή παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, Sanita Puspure, αλλά και την Παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Ελβετία, Jeannine Gmelin. Επίσης, θα λάβει μέρος και η 4η ολυμπιονίκης του Ρίο, Emma Twigg από τη Ν. Ζηλανδία.

Στην κατηγορία του διπλού σκιφ ελ. βαρών των ανδρών, θα συμμετάσχουν 33 χώρες. Μέχρι στιγμής, το πλήρωμα το οποίο ξεχωρίζει είναι αυτό των Γερμανών Jason Osborne και Jonathan Rommelmann. Απέναντι τους θα βρουν το πιο έμπειρο πλήρωμα και χάλκινο στους Ολυμπιακούς του Ρίο Kristoffer Brun και Are Strandli, από τη Νορβηγία. Επιπλέον σε αυτή την κλάση θα αγωνιστεί και ο χρυσός ολυμπιονίκης του 2016, Pierre Houin με τον νέο του συναθλητή στη βάρκα, Hugo Beurey. Ενώ, o δεύτερος ολυμπιονίκης στη πόλη του αγάλματος του Χριστού, ο ιρλανδός Paul O’Donovan θα αγωνιστεί μαζί με τον Fintan Mc Carthy. Από την άλλη ο συναθλητής του από τους Ολυμπιακούς και αδερφός του Gary O’Donovan θα δοκιμάσει την τύχη του στο σκιφ ελ. βαρών.

Στο αγώνισμα της τετρακώπου γυναικών, το οποίο και προστέθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων (σε αυτούς του Τόκυο) θα πάρουν μέρους 16 πληρώματα. Σε αυτό θα συμμετάσχει και η χρυσή ολυμπιονίκης του Λονδίνου Caryn Davies, η οποία στα 37 της έχει βάλει στόχο την συμμετοχή σε τέταρτη Ολυμπιάδα.

Με την ελπίδα να συμμετάσχει για όγδοη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η 46χρονη Ekaterina Karsten από τη Λευκωροσία θα αγωνιστεί στο σκιφ.

Ακόμη ένας αθλητής, ο οποίος δεν το βάζει κάτω παρά την ηλικία του είναι ο Olaf Tufte. Ο 43χρονος Νορβηγός θα λάβει μέρος στο τετραπλό σκιφ.

Απ’ όλες τις χώρες οι οποίες θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αυτή με την πιο πολυπληθή ομάδα είναι οι Η.Π.Α. με 29 συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα. Ακολουθεί η Ιταλία με 25 και οι Γερμανία, Κίνα με 22 η καθεμιά. Στην αντίπερα όχθη, το Μπενίν, το Ιράκ, το Κατάρ και το Τρινιδάδ και Τομπάκο έχουν από ένα πλήρωμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *