16/04/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Με κοινόβιο για 18 αθλητές ξεκινάει η σεζόν

Με τη συμμετοχή 18 αθλητών ξεκινάει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου το πρώτο προπονητικό κοινόβιο της χρονιάς, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Μάλιστα η νέα χρονιά θα είναι ιδιαίτερα κομβική, διότι θα καθοριστούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού του 2024.

Στο κοινόβιο θα δώσουν το παρών οι αθλητές που πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών του Ράτσιτσε, καθώς και εκείνοι που κατέλαβαν μετάλλια στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κάτω των 23 και Εφήβων-Νεανίδων.

Σημειώνεται ότι, θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου και στη διάρκεια του θα πραγματοποιηθούν αξιολογήσεις για να επιλεχθούν οι κωπηλάτες που θα συμμετάσχουν στο επόμενο, από 28 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Με πρόσκληση σε 18 αθλητές κι αθλήτριες ξεκινάει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά το πρώτο προπονητικό κοινόβιο της νέας χρονιάς. Μιας χρονιάς που είναι πολύ σημαντική αφού θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το 2024.

Οι κλήσεις αφορούν στους αθλητές που πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών του Ράτσιτσε καθώς και τους  αθλητές κι αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κάτω των 23 και Εφήβων-Νεανίδων. Το πρώτο αυτό κοινόβιο ενσωμάτωσης θα διαρκέσει ως τις 16 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκειά του θα γίνουν  αξιολογήσεις, προκειμένου να επιλεχθούν εκείνοι οι αθλητές-τριες που θα πάρουν μέρος στο επόμενο από 28 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου.

Εντός Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν και σωματειακά τεστ για αθλητές-τριες Κ23 και άλλους με εκείνους που θα επιλεγούν να παίρνουν μέρος σε κοινόβιο από 28/11 έως 4/12.

Αναλυτικά οι 18 που κλήθηκαν να βρίσκονται τη Δευτέρα στο Σχοινιά:

Στέφανος Ντούσκος (ΠΝΟΙ), Γιάννης Καλανδαρίδης, Αντώνης Παπακωνσταντίνου (ΕΝΟΑ), Θανάσης Παλαιοπάνος, Κατερίνα Γκόγκου  (ΝΟΙ), Ζωή Φίτσιου (ΙΟΘ), Ευαγγελία Αναστασιάδου, Στέλλα Νάτσιουλα (ΝΟΚ), Ευαγγελία Κοντού (ΝΟΜ), Ευαγγελία Φράγκου (ΝΟΓ), Χριστίνα Μπούρμπου, Ελβίρα Αργυράκη, Ι.Ασβεστά (ΝΟΘ),  Σοφία Δαλίδου, Π.Αδάμ (ΟΕΑΝΑΒ), Δημητρης Παπάζογλου (ΝΟΣΑΛ),Νίκος Χωλόπουλος (ΝΟΜαυρ),  Πέτρος Γκαϊδατζής (ΝΑΟΚΘ).