30/11/2023
Όμιλοι

Επιστολή-δέσμευση του Βασίλη Λυκομήτρου

Με αφορμή τις εκλογές της 20ης Μαρτίου του 2021, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ  Βασίλης Λυκομήτρος απέστειλε επιστολή προς τους αθλητές και γονείς, ούτως ώστε να αναλύσει το όραμα του για την ανάπτυξη και την ευημερία της κωπηλασίας.

Τα όσα αναφέρει ο κ. Λυκομήτρος:
«H αγάπη και το πάθος μου για την Κωπηλασία είναι αυταπόδεικτα και η διεκδίκηση της Προεδρίας αποτελεί τη φυσική συνέχεια όλης της μακράς πορείας μου στο άθλημα, καθώς εξακολουθώ να έχω τόσα πολλά να προσφέρω.

Αυτή την ίδια αγάπη τη νιώθω πλέον και ως πατέρας αθλητή κωπηλάτη, μοιράζομαι τις αγωνίες σας, τρέχω στις προπονήσεις του, τον ενθαρρύνω στους αγώνες του, όλα όσα κάνετε εσείς με αγόγγυστους βοηθούς και συμπαραστάτες τους γονείς σας.

Το αγαπημένο μας άθλημα φέρνει υψηλές διεθνείς διακρίσεις και μπορεί να φέρει ακόμη μεγαλύτερες, αρκεί να στηριχτούν τα σωματεία, οι προπονητές και κυρίως οι κωπηλάτριες/τες μας που στερούνται πολλά για να αφοσιώνονται στην κωπηλασία.

Δεσμεύομαι ότι, η πόρτα μου και το τηλέφωνό μου θα είναι πάντα ανοικτά για όλους σας, τα σωματεία και κυρίως τους αθλητές.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει Διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής των Εθνικών Ομάδων και να αυξηθεί ουσιαστικά ο αριθμός των μελών τους. Το σύστημα επιλογής πρέπει να είναι ξεκάθαρο και κατανοητό από όλους τους συμμετέχοντες. Να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές, ίδιο υλικό και σκάφη και κυρίως ίδια φροντίδα. Πάντα σε συνεννόηση με τα Σωματεία, τους προπονητές και τους αθλητές να οργανώσουμε ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα αξιολόγησης των αθλητών και επιλογής τους στην Ομάδα που να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, ένα σύστημα ισότιμο και ίσων ευκαιριών για όλους.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των και να υποστηριχτούν οι αθλητρίες/τες στις Εθνικές Ομάδες όλων των κατηγοριών και κυρίως των αθλητών που φοιτούν στα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια.

Είναι καιρός να εξετάσουμε ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας των εθνικών ομάδων με λιγότερες μέρες κοινοβίων και με Περιφερειακά Κλιμάκια και Κοινόβια, ανάλογα τις οδηγίες των προπονητών και τις ανάγκες των αθλητών.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι η κύρια προτεραιότητα μας θα είναι να Στηρίξουμε τους Έλληνες Προπονητές. Πιστεύουμε στα προσόντα και τις ικανότητες των Ελλήνων προπονητών, τόσο στο τομέα της τεχνικής όσο και στο τομέα της προπονητικής.

Θέλω να δοθούν με δικαιοσύνη τα σκάφη που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του Σχινιά στα σωματεία, ώστε να στηρίξω εμπράκτως την ανάπτυξή τους.

Επιθυμώ να βάλω στο χώρο ουσιαστικούς χορηγούς – εταιρίες που να στηρίζουν πρώτα και κύρια την προσπάθεια των συλλόγων και των αθλητών μας, παίρνοντας ένα μεγάλο φορτίο από τους ώμους των γονιών που εκτός από τον κόπο καταβάλλουν και άφθονο χρήμα για να στηρίζουν την επιλογή των παιδιών τους.

Ονειρεύομαι και θέλω να πετύχω την εξωστρέφεια της Ομοσπονδίας, αυξάνοντας την επικοινωνία με τα ΜΜΕ και δίνοντας στους Πρωταθλητές μας και τις Πρωταθλήτριες μας τη δημοσιότητα που δικαιούνται, αναλογικά με τις διακρίσεις τους στον Ελληνικό Αθλητισμό. Είναι επίσης αναγκαίο να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των Σωματείων, της τοπική κοινωνίας, αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (F.I.S.A).

Θέλω να εκλεγώ πρόεδρος της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ. για να δημιουργήσω μια ομάδα που αποτελείται από ευτυχισμένους αθλητές που προσπαθούν σκληρά για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, να έχω/έχουμε άμεση επικοινωνία μαζί τους και να έχουν πάντα να μας συμβουλεύονται και να μας θεωρούν στήριγμά τους.

Το όραμά μου είναι Όλοι Μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε στην αναγέννηση της κωπηλατικής μας οικογένειας. Σας θέλω και σας χρειάζομαι όλους κοντά μου!»