Οι τελευταίες εξελίξεις συνεχίζουν να κλονίζουν όλο και περισσότερο τον χώρο της κωπηλασίας. Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αννέτα Κυρίδου επισημαίνει τα μελανά, κατά την ίδια, σημεία στα όσα ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς, στη πολυσυζητημένη συνέντευξη που παραχώρησε στο sports3.gr.
Η δημοσίευση της έμπειρης αθλήτριας:
ΛΥΠΑΜΑΙ…..
“Η Νέα Ζηλανδία, μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις, κλείνεται για τέσσερα χρόνια στο κοινόβιο, δεν υπάρχουν Χριστούγεννα, γιορτές και σχόλες. Δουλεύουν απερίσπαστοι σε κατάσταση εγκλεισμού…”
“Αυτό που προτείνουμε, είναι η καθιέρωση ορισμένων διαδικτυακών μαθημάτων, ώστε να μην χάνουν οι κωπηλάτες την επαφή με το αντικείμενο των σπουδών τους”


“Στην επιλογή των τόσο εντατικών κοινοβίων συντείνει επίσης και η ανάγκη σωστής και εποπτευόμενης διατροφής των αθλητών, την οποία το περιβάλλον της οικογένειας και του σωματείου είναι δύσκολο να εξασφαλίσει.“


“Αν εμείς πείθουμε παιδιά να έρθουν στο άθλημα, τα σωματεία θα σκοτώνονταν μεταξύ τους για το ποιος θα τα πάρει.”


“Οι αθλητές δεν μπορούν να πουν όχι, γιατί τα χρήματα είναι πολλά. Εντούτοις το επίπεδο προπόνησης και ο ανταγωνισμός του πανεπιστημιακού αθλητισμού, συνήθως δεν επιτρέπει στους αθλητές να συνεχίζουν να διακρίνονται σε διεθνές επίπεδο.”
” Κάναμε μια προσπάθεια να δώσουμε μια ευκαιρία στους αθλητές που σπουδάζουν στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2018,όταν κλήθηκαν αρκετοί στο κοινόβιο της Καστοριάς, τα αποτελέσματα όμως μας απογοήτευσαν, η δαπάνη ήταν μεγάλη και δεν το επιχειρήσαμε ξανά”


“Οι σωματειακοί προπονητές είναι μάλλον… παντογνώστες…… Κανένας τους -εξ όσων γνωρίζω- δεν αξιοποιεί τη διεθνή βιβλιογραφία. Όσοι προέρχονται από το ΤΕΦΑΑ φαίνεται να επαναπαύονται στα πτυχία τους, η επιστήμη ωστόσο καλπάζει.”
“Μετά το Ρίο αποφασίσαμε να εμπιστευθούμε Έλληνες προπονητές………ούτε χρόνο δεν προλάβαμε να κλείσουμε και οι προπονητές «σκοτώθηκαν» μεταξύ τους……. Έχοντας την εμπειρία της σεζόν 2016-2017, πολύ δύσκολα να δοθεί ευκαιρία σε Έλληνες προπονητές. Όταν καείς στο χυλό, φυσάς και το γιαούρτι».


“Ο Σχινιάς είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, έτσι είναι αδύνατον να προχωρήσει η ριζική αναμόρφωση των εγκαταστάσεων….. σήμερα στο Σχινιά χρησιμοποιείται μπόιλερ για τη θέρμανση του νερού. Δεν μπορούμε να βάλουμε ηλιακούς θερμοσίφωνες, καθώς η εγκατάσταση είναι προς πώληση και δεν μπορεί κανείς να βάλει λεφτά… “


“Τα θέματα που έθιξε η αθλήτρια στην επιστολή της προς τον υπουργό, τα πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο. “
“Πάντοτε υπήρχε συζήτηση με τους αθλητές. Έρχονταν στα συμβούλια και κατέθεταν τα αιτήματά τους. Εμείς προσπαθούσαμε να τα ικανοποιούμε”


“Δεν θέλω να προκαταλάβω το εκλογικό σώμα, αισθάνομαι ότι το υποβιβάζω!…Ο κύριος Λυκομήτρος θεωρώ πως έχει αρκετά βεβαρημένο πρόγραμμα ως χειρουργός και θα δυσκολευτεί…”

