30/01/2023
Όμιλοι

ΟΦΘ: «Tο λόγο έχουν πλέον οι διωκτικές αρχές»

Θέση για το σοβαρό περιστατικό που “κλωνίζει” τις τελευταίες μέρες τις τελευταίες μέρες την ελληνική κωπηλασία πήρε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης. Με ανακοίνωση του, ο ΟΦΘ ενημέρωσε το ευρύ κοινό ότι  “απομάκρυνε” από τις τάξεις του τον προπονητή που φέρεται να εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά την 16χρονη κωπηλάτρια και παράλληλα εξήγησε τον χειρσμό που έκανε επί του θέματος.

Τα όσα αναφέρει το σωματείο της Θεσσαλονίκης:

«Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα αναφορικά με καταγγελία των γονέων ανήλικης αθλήτριας για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση από τον προπονητή της, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης αισθάνεται υποχρεωμένο να προβεί σε ορισμένες διευκρινίσεις.

Στις 15 Νοεμβρίου 2022, η διοίκηση του Ομίλου δέχθηκε προφορική καταγγελία από τους γονείς της αθλήτριάς μας κατά ενός εκ των προπονητών μας για διενέργεια γενετήσιων πράξεων. Την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Ομίλου συναντήθηκε με τον πατέρα της ανήλικης μαθήτριας, οπότε και έλαβε αναλυτικά γνώση των καταγγελλομένων. Η διοίκηση του Ομίλου ενεργώντας ακαριαία και προκειμένου να διασφαλίσει πρωτίστως την ασφάλεια της καταγγέλλουσας αθλήτριας, αλλά και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων μας, την αμέσως επόμενη ημέρα έλυσε τη συνεργασία της με τον προπονητή και του απαγόρευσε την παρουσία του στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Σεβάστηκε δε έως σήμερα την επιθυμία των γονέων της καταγγέλλουσας να μην προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια, αφήνοντας την πρωτοβουλία για το ζήτημα αυτό στην ίδια την αθλήτρια και τους γονείς της.

Πλέον, μετά τη δημοσιοποίηση της έγκλησης κατά του προπονητή, το λόγο έχουν οι διωκτικές αρχές, που θα πρέπει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση και να διερευνήσουν σε βάθος την τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων, που έχουν επισυμβεί, η διοίκηση δε του Ομίλου δηλώνει ότι θα παράσχει κάθε είδους βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή».

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΘΦ, Λεωνίδας Αθανασιάδης μίλησε στο GRTimes.gr για την άμεση αντίδραση της διοίκησης του σωματείου.

Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό: