Λαχτάρα, αλλά… ευτυχώς όλα καλά με Βαρ. Στρατή

Μεγάλη αναταραχή επικράτησε στους μεσογιακούς αγώνες της Πάτρας μετά την λήξη της σκυταλοδρομίας Ελλάδας- Ιταλία για το Rowing Beach Sprint, καθώς η Βαρβάρα Στρατή έχασε της αισθήσεις της.

H Iταλίδα αντίπαλος της Στρατή κατάφερε να περάσει πρώτη την γραμμή τερματισμού ξηράς και η Στρατή ακολούθησε.Ούτε λεπτό δεν πρόλαβε να σημπληρωθεί,με την ελληνίδα πρωταθλήτρια να καταρέει πριν προλάβει να επιστρέψει στο σκάφος της.

Αμέσως επικράτησε πανικός, συναθλητές και αντίπαλοι, στελέχη του αγωνιστικού τμήματος του αθλήματος, εθελοντές, λιμενικοί, άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Ευτυχώς, η ανταπόκριση του γιατρού και των μελών του ερυθρού σταυρού ήταν άμεση. Εικάζεται ότι επρόκειτο για μια στιγμιαία κρίση πανικού, λόγω της κρισιμότητας της κούρσας. Ωστόσο μετά από μερικά λεπτά η ταλαντούχα κωπηλάτρια ξαναβρήκε τις αισθήσεις της.

Συν της άλλοις, μετά από μερικά λεπτά ανακοινώθηκε ότι η Ιταλία, παρόλο τη νίκη της, δέχθηκε ποινή 60’’, επειδή πέρασε ανάποδα από την τελευταία σημαδούρα. Αποτέλεσμα το οποίο έστειλε την Ελλάδα στον τελικό.