24/02/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Παράκτια Κωπηλασία

Αξιόλογη παρουσία των ελληνικών κουπιών στο Χονγκ Κονγκ

Ολοκληρώθηκε σήμερα με ιδιαίτερα καλή παρουσία η συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας του Χονγκ Κονγκ της Κίνας. Η γαλανόλευκη είχε μια συμμετοχή σε μεγάλο τελικό, μια με μικρό, αλλά και έναν αποκλεισμό από τα προκριματικά.

Το τετραπλό σκιφ μετά πηδαλιούχου του ΝΟΘ προχώρησε σε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας (στη θέση του Γ. Πεκόπουλου αγωνίστηκε ο Νίκος Δεμελής). Το πλήρωμα του ΝΟ Θεσσαλονίκης, με τους Παναγίωτη Υψηλάντη, Πέτρο Μπαλλή, Νίκο Δεμελή, Μιχάλη Καλέντζη,και πηδαλιούχο την Παναγιώτα Γκέκα κατέλαβε την 7η  θέση στον τελικό του αγωνίσματος του.

Μια θέση μπροστά από τα ελληνικά κουπιά τερμάτισε η βάρκα των Γερμανών, αποτελούμενη από τους  Kuwert Simon, Maiwirth Henning, Grafe Jan, Koelling Max Alexander,  Eckel Felix (του συλλόγου Erster Kieler Ruder-Club von 1862 e.V.). Σε αυτό τον τελικό η κορυφή ήταν υπόθεση ιταλική. Την 1η θέση κατέλαβε ο σύλλογος Rowing Club Genovese (με τους Costa Giacomo, Casaccia Giorgio, Garibaldi Federico, Marchetti Edoardo, Calder Alessandro), ενώ από πίσω του ακολούθησε το έτερω ιταλικό πλήρωμα, αυτό της CC Saturnia (με τους Ferrio Gustavo, Morganti Stefano, Cardella Mirko, Sfiligoi Piero, Todesco Piero). Ακολούθως, στην 3η θέση τερμάτισε η Ισπανία με την ομάδα Real Club de Regatas de Alicante, αποτελούμενη από τους: Vera Ortega Alejandro, Minana Alonso Fernando, Padilla Ruben, Lara Pacheco, Jaime, Lopez Gomez Sergio.

Από την άλλη μεριά, ο Δημήτρης Χάγιας κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια σε μια αναμέτρηση με υψηλές απαιτήσεις, κατέλαβε την 14η θέση στον μικρό τελικό του μονού σκιφ (30ος στη γενική). Στην 15η τερμάτισε ο Γάλλος Julien Cabaret της Saumur SN, ενώ τελευταίος βγήκε ο Καναδός Charles Hauss της Aviron Lachine Rowing.  Απεναντίας, ο συμπατριώτης του Hauss, Aubrey Oldham κατέλαβε την 1η θέση. Δεύτερος κατετάγη ο Γάλλος Pierre Bouffard της Libourne CN, ενώ 3ος  o συντοπίτης του, Fabien Gernais της Cherbourg CAM.

Υπενθυμίζεται ό,τι ο Γιώργος Κεφαλίδης του ΟΦΘ κατετάγη χθες 14ος και τελευταίος στα προκριματικά της σειράς του. Αποτέλεσμα το οποίο τον απέκλεισε από τη συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *