03/10/2023
Διάφορα

“Έφυγε” ο παλαίμαχος ιστιοπλόος Γιώργος Ζαΐμης

Πέπλο πένθους έχει σκεπάσει από τα ξημερώματα της Παρασκευής τον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, καθώς ο παλαίμαχος ιστιοπλόος, Γιώργος Ζαΐμης, απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών.

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, μαζί με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιτζόγλου, αγωνιζόμενοι με το σκάφος Νηρεύς (κατηγορία Dragon).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζαΐμης νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο από τις 27 Απριλίου, μετά από ατύχημα που υπέστη.

Την Δευτέρα 4 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, λόγω των περιοριστικών για τον κορωνοϊό.

 Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Γιώργου Ζαϊμη σε ηλικία 83 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Πειραιά στις 28 Ιουλίου του 1937 και υπήρξε σπουδαίος αθλητής αλλά και καταξιωμένος παράγοντας, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αθλητισμό, τον οποίο υπηρέτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, με το σκάφος “Νηρεύς” στην κατηγορία Dragon, με πλήρωμα τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου. Το 1964 κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με τους Εσκιντζόγλου και Μαγουλά, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

O Γιώργος Ζαϊμης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενεργό μέλος στην Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.


Επίσης καταξιώθηκε και στον επαγγελματικό τομέα, ως επιχειρηματίας στη ναυτιλία έχοντας δημιουργήσει μια από τις πρώτες και σημαντικότερες εταιρείες yachting στη xώρα μας.
H απώλεια του Γιώργου Ζαϊμη αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στον ελληνικό Ολυμπισμό και αθλητισμό.