25/03/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Όμιλοι

Διευκρινιστική επιστολή από τον Λευτέρη Κόνσολα

Με τεταμένο και γοργό ρυθμό κυλούν οι εξελίξεις στο χώρο της κωπηλασίας, καθώς αυξάνονται οι φωνές που αντιτίθενται στο περιεχόμενο της καταγγελίας που πραγματοποίησε η Αννέτα Κυρίδου.

Σημειώνεται ότι σε αυτήν, η θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια, κάνει λόγω για ανάρμοστη και σεξιστική συμπεριφορά ομοσπονδιακών προπονητών, στα κοινόβια της εθνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Η εν λόγω καταγγελία απεστάλη στις εισαγγελικές αρχές από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά και τις αντικρουόμενες επιστολές των Ελένη Αγιώτη και Χρήστο Στεργιάκα, που απεστάλησαν στην ΕΚΟΦΝΣ, σειρά πήρε ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Λευτέρης Κόνσολας. Ο έμπειρος αθλητής ξεκαθαρίζει ότι η συμμετοχή του στη πρόσφατη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, δεν σήμανε την στήριξη της καταγγελίας κατά της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας. Απεναντίας, με αυτήν του τη πράξη θέλησε να ευχαριστήσει τον κ. Αυγενάκη για δώρα που του προσέφερε.

Μεταξύ των άλλων, ο κωπηλάτης του ΝΑΟΣ, δηλώνει αντίθετος με την καταγγελία, καθώς ισχυρίζεται ότι τα γεγονότα που μνημονεύονται σε αυτήν δεν υπέπεσαν στην αντίληψή του. Παράλληλα, αναφέρεται στη συμπαράσταση που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του από το σωματείο του, τους προπονητές του (σωματειακούς και ομοσπονδιακούς), καθώς και την Ομοσπονδία.

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο.

Τέλος, ο ΝΑΟ Σούδας με δική του επιστολή χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ως ανυπόστατες.