“Έφυγε” από τη ζωή ο Θανάσης Μητρούσης

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της κωπηλασίας, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Θανάση Μητρούση. Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ και πρώην αθλητής άφησε την τελευταία του πνοή τα ξεμερώματα της Κυριακής. Τις τελευταίες ημέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς όμως, έφυγε νικημένος από τον κορωνοϊό.

Με σκοπό να ααπονείμουν φόρο τιμής στην προσφορά του στην ελληνική κωπηλασία, τόσο η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία όσο και ο επί σειρά ετώ όμιλος του Όμιλος Θίλων Θαλάσσης εξέδωσαν σχετικά ψηφίσματα.

Αναλυτικά:

Σε έκτακτη συνεδρίαση του το ΔΣ της Ομοσπονδίας κήρυξε από σήμερα Κυριακή τριήμερο πένθος ενώ όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειάς του.

ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κωπηλατικής ομοσπονδίας αποχαιρετά με απέραντη οδύνη το επί σειρά ετών μέλος του, μέλος της επιτροπής Εξοπλισμού και Τεχνολογίας της Παγκόσμιας Κωπηλασίας και πρωτεργάτη της Παράκτιας Κωπηλασίας στη χώρα μας, ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΗΤΡΟΥΣΗ.

Ο Θανάσης υπήρξε ακούραστος εργάτης του αθλήματος, βασικός συντελεστής της επιτυχίας των διεθνών διοργανώσεων Κωπηλασίας που ανέλαβε η χώρα μας ως σήμερα και ο άνθρωπος που με την παρουσία του και την εργατικότητα του υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τους στόχους του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Το Δ.Σ. μας αποχαιρετά τον άξιο μέλος του και αγαπητό συνεργάτη μας αποφασίζοντας ομόφωνα τα εξής:

Να κηρύξει τριήμερο πένθος στην μνήμη του και η σημαία της ΕΚΟΦΝΣ να κυματίζει μεσίστια.
Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του.
Να παραστούν εκπρόσωποι του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του.
Να αποσταλεί συλλυπητήριο στεφάνι.
Να κατατεθεί ποσό σε κοινοφελές ίδρυμα στη μνήμη του.
Να παραστεί εκπρόσωπος του Προσωπικού στην εξόδιο ακολουθία του.
Να δημοσιοποιηθεί άμεσα το παρόν ψήφισμα

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.

Ιωάννης Βράμπας Ιωάννης Καρράς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Ο Θανάσης Μητρούσης, “ο χαμόγελος” όπως ήταν γνωστός, το πάντα γελαστό παιδί του Ομίλου μας δεν είναι πια μαζί μας. Ενώ πάλεψε για πολλές μέρες όπως είχε πάντα μάθει να αγωνίζεται, έφυγε νικημένος απο τη σύγχρονη μάστιγα, τον κορωνοϊό.

Ο Θανάσης ήταν κωπηλάτης του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης από το τέλος της δεκαετίας του 70. Αυτό που πάντα τον χαρακτήριζε ήταν το πλατύ χαμόγελό του που εξέφραζε την πάντα καλή διαθέσή του απέναντι σε όλους. Ηταν από τους πιο εργατικούς κωπηλάτες μας και έτσι έφτασε σε πολλές επιτυχίες τόσο σε διασυλλογικούς αγώνες όσο και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας με την Εθνική Ομάδα.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας ο Θανάσης έμεινε πιστός στον χώρο της κωπηλασίας και ανέλαβε δραστηριότητα σε διάφορες διοικητικές θέσεις.

Υπήρξε για χρόνια μέλος του ΔΣ του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης σαν Έφορος Κωπηλασίας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ) αλλά και της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (FISA) στην οποία ανέλαβε θέση στην Ειδική Τεχνική Επιτροπή.

Παράλληλα, προώθησε την ανάπτυξη της Παράκτιας Κωπηλασίας δημιουργώντας το πρώτο σχετικό Τμήμα στην Ελλάδα στον Ομιλο Φίλων Θαλάσσης, ενώ κατάφερε να εξασφαλίσει και διοργάνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας του 2014 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, στο άκουσμα της απώλειας του Θανάση Μητρούση, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Να εκφράσει τα θερμότατα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του
2. Να κηρύξει τριήμερο πένθος και να κυματίζει μεσίστια η σημαία του Ομίλου
3. Να αποστείλει συλλυπητήριο στεφάνι στην κηδεία του
4. Να θεσπίσει ετήσιους αγώνες κωπηλασίας, το Κύπελλο Θανάση Μητρούση
5. Να δημοσιοποιήσει αυτό το ψήφισμα

Φίλε Θανάση, όσοι σε ζήσαμε απο την παιδική μας ακόμη ηλικία δεν θα σε ξεχάσουμε. Θα ανήκεις πάντα στις μεγάλες μορφές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης. Καλό Παράδεισο.