16/04/2024
Όμιλοι

Με μεγάλη επιτυχία οι Διασυλλογικοί Αγώνες του ΝΟΓ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο Διασυλλογικός Αγώνας κωπηλασίας εις μνήμην του Μακεδονομάχου Καπετάν Γκόνου Γιώτα που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στο Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία.

Ο αγώνας στο πλαίσιο του οποίου βραβεύθηκε η Παγκόσμιο πρωταθλήτρια του μακεδονικού ομίλου, Ευαγγελία Φράγκου, διεξήχθη υπό την αρωγή του Δήμου Πέλλας, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και υπό την αιγίδα της ΕΚΟΦΝΣ.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος 13 σωματεία με συνολικά 280 αθλητές, ενώ τα προσφερόμενα αγωνίσματα του προγράμματος ήταν 24.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΝΟΓ:

Μια εξαιρετική διοργάνωση σε ιδανικές καιρικές συνθήκες και με την εκπληκτική συμμετοχή 13 σωματείων από Ιωάννινα, Κέρκυρα, Λήμνο, Καστοριά, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κοζάνη με 280 αθλητές είναι ο απολογισμός του Διασυλλογικού Αγώνα κωπηλασίας εις μνήμη του Μακεδονομάχου Καπετάν Γκόνου Γιώτα που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στο Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία, με συνδιοργανωτές το Δήμο Πέλλας, την Περιφέρειακη Ενότητα Πέλλας και υπό την αιγίδα της ΕΚΟΦΝΣ.

Πλήθος συνοδών και γονέων των αθλητών αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών παρακολούθησαν το γεμάτο από 24 αγωνίσματα πρόγραμμα των αγώνων το οποίο έγινε με πλήθος αγωνιστικών σειρών ανά δύο ή τρεις διαδρομές, ανάλογα την αγωνιστική κατηγορία των αθλητών, λόγω της ιδιαιτερότητας του Λουδία και με χρονομέτρηση. Οι τρεις καλύτεροι χρόνοι ήταν αυτοί που κέρδιζαν τα μετάλλια και τα έπαθλα.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων έγινε και η βράβευση της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Πρωταθλήτριας του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών Ευαγγελίας Φράγκου, την οποία βράβευσε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, αλλά και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών εκ μέρους του Δ.Σ. Καφετζάκης Βασίλης, τονίζοντας και οι δύο τα μεγάλα αθλητικά επιτεύγματα που έχει καταφέρει η νεαρή αθλήτρια τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κωπηλασία, τιμώντας τα ελληνικά κουπιά κάθε χρόνο και κατακτώντας στο σύνολο 3 Χρυσά και 1 Χάλκινο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και 1 Χρυσό και 2 Χάλκινα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, με αποκορύφωμα τα 2 Χρύσα μετάλλια στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία Γυναικών Κ23 για το 2022.

Επιπλέον το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών τίμησε τον τεχνικό του σύμβουλο και προπονητή Ασπρογέρακα Σπύρο για τη συνολική προσφορά του στον ΝΟΓ αλλά και για την ανάδειξη των παγκόσμιων πρωταθλητών του Ευαγγελία Φράγκου και Τσαλικίδη Βασίλη στα 8 χρόνια που βρίσκεται στον όμιλο και με προοπτική για την ομάδα Ανάπτυξης.

Στο τέλος των απονομων το κύπελλο του πολυνίκη Ομίλου, που ήταν εις μνήμη του αντιπροέδρου του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών Θεόδωρου Αρετάκη απονεμήθηκε στον πολυνίκη Όμιλο, από τις 3 κόρες του Κυριακή, Αννέτα και Ελπίδα.

Στην τελετή των απονομών και της βράβευσης των αθλητών αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων μας τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Πέλλας Καρασμάνης Γιώργος, Διονύσης Σταμενίτης, Βασιλειάδης Λάκης, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, και οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Ανδρέας Καραφυλλιάς και Οικονομικών Επιτροπάκης Θανάσης. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας ήταν ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Ιωάννης Βραμπας, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ και πρόεδρος του ΝΑΟΚ Γιώργος Δημουλής, ο έφορος αγώνων της ΕΚΟΦΝΣ Κώστας Παπαγιάννης, ο έφορος υλικού της ΕΚΟΦΝΣ Βασίλης Λυκομήτρος και πολλοί εκπροσώποι των υπολοίπων ομίλων.

Η διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία χάρη στη σημαντική αρωγή του Δήμου Πέλλας όπου βοήθησε για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων. Στην όλη διαδικασία της ανάπλασης οι ακούραστοι εθελοντές – γονείς και το Δ.Σ οργάνωσαν, καθάρισαν και προετοίμασαν το χώρο κατάλληλα, ώστε να φιλοξενήσει τόσες αθλητικές αποστολές..

Ευχαριστούμε το πράσινο ταμείο για την χορηγία τους που σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας έγινε ο καθαρισμός του ποταμού Λουδία και της γύρω περιοχής, γεγονός σημαντικό για την καθημερινότητα του Ομίλου.

Επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σώμα της διαιτησίας όπου συνέβαλε στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων όπως και όλα τα σωματεία που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες και αγωνίστηκαν με σθένος και πάθος για μια θέση στο βάθρο.

#Διασυλλογικοι_αγώνες_Κωπηλασίας_2022
#nautical_club_of_giannitsa
#loudiasloading