Τέλος εποχής για τον Robbie Manson

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να κρεμάσει “το κορμάκι” του ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Robbie Manson. Ο κάτοχος της ταχύτερης επίδοσης στο αγώνισμα του σκιφ, ενημέρωσε το ευρύ κοινό μέσω του λογαριασμού του στο instagram.

Ο Νεοζηλανδός κωπηλάτης, το 2017 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο του Πόζναν της Πολωνίας, τερματίζοντας με χρόνο 6: 30.74. Με αυτό του το επίτευγμα ο Manson κατέρριξε για 3 δευτερόλεπτα το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κατείχε ο συμπατριώτης του Mahe Drysdale.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που διεξήχθη πέρυσι στο Λιντς της Αυστρίας, ο έμπειρος αθλητής κατέλαβε την 2η θέση του μικρού τελικού στο σκιφ και 7η στη συνολική κατάταξη, χαρίζοντας στη χώρα του μια ολυμπιακή πρόκριση. Απ’ ότι φαίνεται όμως, επέλεξε να μην δώσει το παρόν στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του κόσμου, για τρίτη φορά στη καριέρα του.

Το 2012 αγωνιζόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έλαβε την 11η θέση στο τετραπλό σκιφ, ενώ το 2016 κατετάγη 11ος στο διπλό σκιφ μαζί με τον Chris Harris στην αντίστοιχη διοργάνωση του Ρίο.

 

Αναλυτικά η δημοσίευση του καταξιωμένου αθλητή:

Μετά από 15 χρόνια ενασχόλησης με τη κωπηλασία, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να κάνω μια παύση και να συνεχίσω τη ζωή μου μακριά από αυτή.

Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτά που έχω πετύχει στο άθλημα μου. Ήταν πολύ περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα ποτέ. Οι φίλοι που έκανα, τα μέρη που πήγα και οι εμπειρίες που  αποκόμισα, είναι τα στοιχεία που έκαναν αυτό μου το ταξίδι τόσο ξεχωριστό και αξιόλογο.

Σας ευχαριστώ όλους όσοι με βοηθήσατε και με υποστηρίξατε – προπονητές, παράγοντες, συμπαίκτες, φίλους και οικογένεια. Είστε πάρα πολλοί για να αναφέρω τον καθένα σας ξεχωριστά, ωστόσο σας εκτιμώ πραγματικά για όλα όσα έχετε κάνει για εμένα.

Είμαι χαρούμενος για το ότι θα αλλάξω παραστάσεις, κάνοντας από από τη Δευτέρα κάτι καινούργιο.

 

View this post on Instagram

After rowing for the last 15 years, I’ve decided it’s time for me to take an indefinite break and experience life on the outside. I’m very proud of what I have achieved with the sport that I love, it was far more than I ever dreamt possible. The friends I’ve made, the places I’ve been and the experiences I’ve had are what has made this journey so special and worthwhile. Thank you to everyone who has helped and supported me along the way – coaches, support staff, teammates, friends and family. There are far too many of you to name everyone, but I have truly appreciated everything you have all done for me. I’m excited for a change of scenery and to do something different as of Monday✌🏼❤️ 👀___🚀

A post shared by Robbie Manson (@robbie_manson) on