28/09/2023
Κλειστή Κωπηλασία Συνεντεύξεις - Αφιερώματα

Συνεπής στα ραντεβού με τις διακρίσεις η Ευτυχία Ράσεντ

Συνεπής στο ραντεβού με τις διακρίσεις αποδείχθηκε γι’ ακόμη μια φορά η Ευτυχία Ράσεντ του GoRow, καθώς κατέλαβε μια 4η και μια 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας του Παρισιού (07-08/20), στο οποίο έδωσαν το παρόν  3000 αθλητές από 51 χώρες.

Αξίζει να τονιστεί ότι, στην σπουδαία αυτή διοργάνωση έλαβαν μέρος οχτώ Έλληνες και Ελληνίδες.

Αρχικά, η αθλήτρια του βολιώτικου γυμναστηρίου κατετάγη 4η στο αγώνισμα 500μ. της κατηγορίας ελ. βαρών (30-39 χρονών) με χρόνο 1:44.6. Σε μια συναρπαστική κούρσα, όπου όλες οι αθλήτριες διεκδικούσαν το μετάλλιο στο εκατοστό του δευτερολέπτου, η βολιώτισσα αθλήτρια έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, μέχρι την τελευταία κουπιά.

 

 

 

Συν τοις άλλοις, στην αναμέτρηση της ολυμπιακής απόστασης των 2000μ. της κατηγορίας ελ. βαρών (30-39 χρονών) όπου ο ανταγωνισμός έφτασε στο ζενίθ, η Ευτυχία Ράσεντ κατέκτησε την 5η θέση, σπάζοντας παράλληλα και το προσωπικό της ρεκόρ κατά 3,5 δευτερόλεπτα. Η ταλαντούχα αθλήτρια μετά από μια υπερπροσπάθεια έκανε χρόνο 7:37.3, χάνοντας το μετάλλιο για μόλις 7 μέτρα.

Σχετικά με τις εντυπώσεις της από την διοργάνωση του πόλης του φωτός, η Ευτυχία Ράσεντ τονίζει: «Ήταν καταπληκτική εμπειρία το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτό ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί.  Αν και είχα πάρα πολύ άγχος, ήταν φοβερό».

Όσον αφορά το indoor rowing, το οποίο μπήκε στη ζωή της το 2017, η Ράσεντ συμπεραίνει: «Η γρήγορη εξέλιξη που είχα στο άθλημα πιστεύω ότι οφείλεται κυρίως στη σωστή δουλειά που γίνεται στο GoRow.  Έπειτα χρειάζεται να αγαπάς αυτό που κάνεις ώστε να πετύχεις. Να δίνεις όλη σου την ψυχή σε αυτό. Χρειάζεται να είσαι αφοσιωμένος χρειάζεται να είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις και στις πολύτιμες συμβουλές του προπονητή σου κατά τη διάρκεια της κούρσας. Να μην αφήνεις κανέναν εξωτερικό παράγοντα να σε επηρεάσει, ούτε συναισθηματικά ούτε εγκεφαλικά. Σημασία έχει να σκέφτεσαι μόνο την προσπάθεια και τη δουλειά που έχεις κάνει για να επιτευχθεί ο στόχος σου».

 

 

Παράλληλα, αναφέρεται και στον προπονητή της, τον Θάνο Τσόχα: «Φυσικά σε αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το να είναι στο πλευρό σου ο προπονητής και να έχεις ένα καλό δέσιμο μαζί του. Αυτό το κάνει πολύ καλά ο Θάνος».

«Πίστεψε σε εμένα από την αρχή και γι’ αυτό μου έδωσε πολλές ευκαιρίες. Πριν από τρια χρόνια, όταν αποφάσισα να κατέβω σε αγώνες δεν μου είχε περάσει απ’ το μυαλό το πόσο ψηλά θα μπορούσα να φτάσω. Τα όνειρα και τους στόχους μου τα έχει κάνει και δικά του. Ο Θάνος είναι ο καλύτερος προπονητής-άνθρωπος του κόσμου!», συμπληρώνει.

Τέλος, το “αστέρι” του GoRow κάνει λόγο για την επόμενη μέρα: «Σίγουρα ένας από τους επόμενους στόχους μου είναι να ρίξω ξανά τον χρόνο μου στο 2000μ. Σε γενικές γραμμές, σκοπεύω να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις στον κάθε αγώνα που θα λάβω μέρος. Το βασικό είναι να συνεχίσω με την συμβολή του προπονητή μου την σωστή και εντατική προπόνηση Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα θα γίνουν στην ώρα τους».

Το γυμναστήριο GoRow βρίσκεται στην Χατζηαργύρη με Γαζή στο Βόλο.

 

administrator
Όπως στα περισσότερα παιδιά έτσι και για εμένα, η πρώτη επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο. Μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς, αθλητική εφημερίδα ή ένα στοιχηματικό κουπόνι στο χέρι. Τα χρόνια πέρασαν και εν τέλει κατάφερα να κάνω επάγγελμα το παιδικό μου όνειρο. Καθοριστικό ήταν για εμένα το πέρασμα μου από τις εφημερίδες της πόλης μου, του Βόλου (Θεσσαλία, Ταχυδρόμο), στις οποίες μου ανατέθηκαν αρκετά θέματα ερασιτεχνικών αθλημάτων. Κάπως έτσι κατάφερα να βγάλω τις "παρωπίδες" και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι ζουν στην αφάνεια, λόγω ελάχιστης έως και μηδαμινής προβολής του αθλήματος τους. Έχοντας γράψει αρκετά κωπηλατικά θέματα, ενθουσιάστηκα με το άθλημα αυτό. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ (ερασιτεχνικά βέβαια) και διαπίστωσα τη μαγεία που νιώθει ο κάθε αθλητής όταν πιάνει κουπί στα χέρια του. Κάπως έτσι, ο αδαής δημοσιογράφος έμαθε ότι οι κωπηλάτες δεν τραβούν κουπί πάνω σε κανό. Στην πορεία αγάπησε αυτό το υπέροχο άθλημα. Πλέον προσπαθεί μέσω του rowit να του δώσει την σημασία που αξίζει.