Σημαντική επιτυχία για τον Ανδρέα Τιλελή

Ακόμη μια σημαντική επιτυχία ήρθε να προστεθεί στην πλούσια τροπαιοθήκη του Ανδρέα Τιλελή. Ο βολιώτης πρωταθλητής κατέλαβε χθες την 8η θέση (με χρόνο 01:18.4) στο αγώνισμα 500μ. της κατηγορίας Ανδρών 30-39 χρονών, του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κλειστής κωπηλασίας 2021 που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι, η διεθνής διοργάνωση, που ξεκίνησε στις 23 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 27, πραγματοποιείται σε διαδικτυακή μορφή, λόγω της έκρυθμης κατάστασης με τη πανδημία του κορωνοϊού.

Στον απόηχο της διάκρισης του, ο έμπειρος αθλητής προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Σίγουρα ήταν μια περίεργη χρόνια όσον αφορά την προετοιμασία δεδομένου της κατάστασης. Ο στόχος μου ήταν εξ αρχής η είσοδος στην 8αδα. Συνεπώς είμαι ευχαριστημένος που τα κατάφερα. Ο αγώνας φέτος εξαρτήθηκε κυρίως από την ταχύτητα του ίντερνετ, όποτε μπορούμε να αντιληφθούμε υπήρξαν δυσκολίες στην ακριβή καταγραφή των χρόνων. Ήταν μια καλή πρωτοβουλία το να υπάρξει ένας διαδικτυακός αγώνας, αλλά αδικήθηκαν πολύ οι αθλητές. Του χρόνου, εφόσον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα, πιστεύω πως όλα θα είναι διαφορετικά».

Τέλος, εξήρε τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό του: «Για να κερδίσεις πρέπει να μάθεις να χάνεις. Ευχαριστώ τον προπονητή και φίλο μου Θάνο Τσόχα και τον Δημήτρη Μούγιο για την στήριξη».

Το διάστημα αυτό, ο Ανδρέας Τιλελής έχει ξεκινήσει εντατική προετοιμασία, με στόχο την κατάρριψη ενός ρεκόρ γκίνες, λεπτομέρειες για το οποίο θα έχουμε το προσεχές διάστημα.