Πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου για το τετραπλό του ΝΟΘ!

Με εμφάνιση αντάξια της παράδοσης του ΝΟΘ, το τετραπλό σκιφ με πηδαλιούχο του ομίλου σφράγισε την Παρασκευή την πρόκριση του στα κορυφαία πληρώματα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας, στο Οέιρας της Πορτογαλίας.

Αναλυτικότερα, το πλήρωμα των Γιάννη Πεκόπουλο, Στέφανο Καπάκογλου, Αποστόλη Λυκομήτρο, Μιχάλη Καλέντζη και Γιώτα Γκέκα (πηδαλιούχος) κατέκτησε την 4η θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς με χρόνο 18:25.67 και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (στις 18.30 ώρα Ελλάδος). Την 1η θέση της κούρσας κατέλαβε το πλήρωμα της Ουκρανίας με χρόνο 17:25.60. Ακολούθως, οι Τσέχοι βγήκαν 2οι με χρόνο 17:38.71, ενώ οι Ισπανία 3οι με 17:55.62.

Με ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία, μέσω της οποίας απέκτησαν πλούσιες εμπειρίες για τη συνέχεια ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση “τα κουπιά” του Coastal Rowing Club Thessaloniki του ΟΘΦ.

Στον Β’ τελικό του σκιφ γυναικών, η Βαρβάρα Νικολαΐδου – Νεοκοσμίδου βγήκε 11η, με χρόνο 44:02.29. Παράλληλα, στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Γιώργος Κεφαλίδης κατετάγη 20ος με χρόνο 44:01.57.

Το σκάφος του τετραπλού σκιφ ανδρών με πηδαλιούχο, το οποίο στελέχωσαν οι Δημήτρης Αλεπίδης, Σταύρος Γιαννακουλάκος, Βίκτορ Καραμαύρος, Lino Bassanese και Βόττη Ουρανία (πηδάλιο) έλαβε την 19 θέση με χρόνο 24:19.07. Όσον αφορά το διπλό σκιφ των γυναικών, οι Αλίκη Νικοπούλου και Ουρανία Βόττη έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Τέλος, το δίδυμο του διπλού σκιφ των ανδρών αποτελούμενο από τους: Ganesh Baniya και Πέτρος – Γιώργος Ραβάνης, το οποίο και αγωνίστηκε την Πέμπτη, κατέκτησε την 20η θέση διαγράφοντας χρόνο 30:30.83.