Χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο για Φίτσιου και Καλανδαρίδη!

Σημαντική αποδείχθηκε η σημερινή μέρα για την ελληνική παράκτια κωπηλασία, καθώς επιτεύχθη μια ακόμη σπουδαία διάκριση. Η Ζωή Φίτσιου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Καλανδαρίδης του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτιών κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο μεικτό διπλό σκιφ του World Rowing Beach Spirnt, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Οέιρας της Πορτογαλίας.

Στον μικρό τελικό το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε με χρόνο 02:30.78, αφήνοντας στην 4η θέση το πλήρωμα της Τυνησίας (με χρόνο 02:33.72). Το χρυσό μετάλλιο το κατοχύρωσε η Ισπανία (με 02:27.56), η οποία, στο μεγάλο τελικό, επιβλήθηκε της Γαλλίας (με 02:35.27). Μάλιστα, για να φτάσουν στο βάθρο των νικητών, οι Έλληνες πρωταθλητές χρειάστηκαν να αγωνιστούν συνολικά σε τέσσερις κούρσες την ίδια μέρα (ρεπεσάζ, προημιτελικός, ημιτελικός, μικρός τελικός).

Παράλληλα, η Ζωή Φίτσιου αγωνίστηκε και στο ρεπεσάζ του σκιφ γυναικών κάνοντας χρόνο 03:22.17, όπου και νίκησε την αθλήτρια του Μονακό Coline Caussin (έκανε 03:24.45). Το απόγευμα της Κυριακής, στις 16.35, η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια του σκιφ στη προηγούμενη διοργάνωση, αναμένεται να αγωνιστεί στον προημιτελικό με στόχο μια ακόμη διάκριση.

Το πρόγραμμα για τα “ελληνικά κουπιά” θα ανοίξει ο έμπειρος πρωταθλητής του ΕΝΟΑ, Γιάννης Καλανδαρίδης, ο οποίος το πρωί της Κυριακής στις 10:20 θα πάρει μέρος στο ρεπεσάζ του σκιφ ανδρών, με αντίπαλο τον Αλγερινό Sid Ali Boudina.