20/05/2024
Παράκτια Κωπηλασία

Με έξι ελληνικά πληρώματα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας

Με τη συμμετοχή 812 από 34 χώρες και με έντονο ελληνικό στοιχείο ανοίγει αύριο Πέμπτη η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας, στο Οέιρας της Πορτογαλίας. Πιο συγκεκριμένα, στη διοργάνωση θα αγωνιστούν έξι ελληνικά πληρωμάτων.

Στο αγώνισμα του τετραπλού σκιφ ανδρών με πηδαλιούχο στο οποίο θα λάβουν μέρος 47 βάρκες, θα δώσουν το παρών οι Γιάννης Πεκόπουλος, Στέφανος Καπάκογλου, Αποστόλη Λυκομήτρος, Μιχάλης Καλέντζης και Γιώτα Γκέκα (πηδαλιούχος) του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, καθώς το πλήρωμα του Coastal Rowing Club Thessaloniki το οποίο θα αποτελείται από τους: Δημήτρη Αλεπίδη, Σταύρο Γιαννακουλάκο, Βίκτορ Καραμαύρο, Lino Bassanese και Βόττη Ουρανία (πηδαλιούχος).

Μάλιστα, το πρωτοπόρο τμήμα Coastal Rowing Club Thessaloniki του ΟΦΘ θα έχεισυμμετοχή σε τέσσερα ακόμη αγωνίσματα. Οι Αλίκη Νικοπούλου και Ουρανία Βόττη θα αγωνιστούν στο διπλό σκιφ των γυναικών, ενώ οι Ganesh Baniya και Πέτρος – Γιώργος Ραβάνης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών. Η Βαρβάρα Νικολαΐδου – Νεοκοσμίδου θα δώσει το παρών στο σκιφ γυναικών και ο Γιώργος Κεφαλίδης στο σκιφ ανδρών.