15/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Παράκτια Κωπηλασία

Με έντονο συναγωνισμό η πρεμιέρα του Πανελληνίου παράκτιας κωπηλασίας

Με μεγάλη επιτυχία και με την σταδιακή αύξηση του ανέμου να προκαλεί επιπλοκές στη διεξαγωγή του αγώνα, ολοκληρώθηκε σήμερα η 1η μέρα του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint στον Άλιμο της Αττικής.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Akanthus στον Άλιμο για να παρακουθήσει τους σχεδόν 100 αθλητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Από ένα σημείο και μετά ο έντονος κυματισμός προξένησε ζημιές στις σημαδούρες, με αποτέλεσμα να  υπάρξουν καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των κουρσών. Έτσι λοιπόν, το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε το πρωί του και έληξε το απόγευμα.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Μετά από ένα μαραθώνιο πρόγραμμα που κράτησε από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint στον Άλιμο της Αττικής.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκίνησε με ήπιους ανέμους και πολύ κόσμο να παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες των περίπου 100 αθλητών. Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα ο ασκός του Αιόλου άνοιγε περισσότερο με αποτέλεσμα ο κυματισμός να μεγαλώσει και να προξενήσει μικρές ζημιές στις σημαδούρες και κατ επέκταση καθυστερήσεις στην ομαλή διεξαγωγή των σειρών.

Η διάθεση ωστόσο και η όρεξη δεν έλλειψαν λεπτό από τους αθλητές και τις αθλήτριες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να προκριθούν και να φτάσουν ως τα τελικά. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.

Αύριο Κυριακή και με οδηγό τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να ξεκινήσει στις 10:00 το πρόγραμμα που περιλαμβάνει δυο προημιτελικούς στο τετραπλό και 10 ημιτελικούς σε όλα τα αγωνίσματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι πέντε μεγάλοι και πέντε μικροί τελικοί προκειμένου να πέσει η αυλαία του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.