28/11/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Παράκτια Κωπηλασία

Το Σαββατοκύριακο το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας

Με μεγάλη προσμονή αναμένεται να διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα OPEN Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint. Η διοργάνωση στην οποία θα λάβουν μέρος εκατό αθλητές από 15 σωματεία της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αττική και συγκεκριμένα στον Άλιμο (Ακτή του Ήλιου).

Το πρόγραμμα έχει πέντε αγωνίσματα, τα μονά σκιφ ανδρών και γυναικών, τα διπλά σκιφ ανδρών και γυναικών, καθώς και το τετραπλό μεικτό σκιφ. Οι διαδρομές είναι 500μ., με τα σκάφη να κάνουν σλάλομ περνώντας ανάμεσα από τις σημαδούρες.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Λίγα μόλις 24ωρα απέμειναν μέχρι την διεξαγωγή του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος OPEN Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου για πρώτη φορά στην Αττική και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου (Ακτή του Ήλιου).

Εκατό αθλητές κι αθλήτριες από 15 σωματεία όλης της χώρας θα πάρουν μέρος στο νέο αυτό αγώνισμα που κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να κερδίσει ακόμη περισσότερο αφού θα αποτελέσει μέρος του αγωνιστικού προγράμματος στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το 2024.

Πέντε αγωνίσματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος τα μονά σκιφ ανδρών και γυναικών, τα διπλά ανδρών και γυναικών και το τετραπλό μεικτό. Οι αποστάσεις είναι 500μ. στο νερό με τις βάρκες να κάνουν σλάλομ περνώντας από τις τοποθετημένες σημαδούρες. Η εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός από ένας μέλος του πληρώματος γίνονται από την παραλία δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις κούρσες που διεξάγονται ανά δυο σκάφη.

Το Σάββατο 5/11 στις 08:00 θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί ενώ την Κυριακή στις 09:00 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και στις 11:00 οι τελικοί που θα πραγματοποιούνται ανά δέκα λεπτά.

*To 1o Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας πραγματοποιήθηκε το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου του 2021 στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης με πολυνίκη τον ΝΟΘ που κατέκτησε πέντε μετάλλια (1 χρυσό, 2 ασημένια, 2 χάλκινα).