22/05/2024
Διάφορα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Kατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο αφορά την “Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και κάποιες ακόμη διατάξεις.

Από τη μια πλευρά, το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου πραγματεύεται την κύρωση της Σύμβασης Μακόλιν περί χειραγωγημένων αγώνων, ενώ το δεύτερο μέρος αφορά μέτρα καταπολέμησης της βίας. Τέλος, το τρίτο περιέχει, μεταξύ άλλων, το άρθρο που περιορίζει τις θητείες των προέδρων των Αθλητικών Ομοσπονδιών (μέχρι τρεις με δυνατότητα για μια επιπλέον θητεία εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας) και των εκτελεστικών μέλων των Δ.Σ. (έως δύο), προσμετρωμένων και των μέχρι τώρα θητειών.

Επιπροσθέτως, αναστέλλονται ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 οι διατάξεις του νόμου 4603/2019, οι οποίες έχουν να κάνουν με τις αλλαγές του τρόπου εκλογής των Διοικητικών Συμβουλίων των Αθλητικών Ομοσπονδιών (απλή αναλογική, ποσόστωση φύλου).

Σην τοις άλλοις, με το νομοσχέδιο αυτό επικυρώνεται και το νέο καταστατικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο και  μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη (7/11), τη Δευτέρα (11/11) και την Τετάρτη (13/11). Εν συνεχεία το Σχέδιο Νόμου αναμένεται να πάρει το δρόμο προς την Ολομέλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *