Ιστορική στιγμή για την Άννα Κορακάκη

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε δεκτή την πρόταση της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και έτσι, η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη θα αποτελέσει την πρώτη Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Oλυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στις 12 Μαρτίου 2020, στην Αρχαία Ολυμπία.

Μέσω της ομόφωνης απόφασης της ολομέλειας της ΕΟΕ, η πρωταθλήτρια της σκοποβολής θα γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία, η οποία θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στα χέρια της Πρωθιέρειας.

Η δραμινή αθλήτρια κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 δύο μετάλλια, ένα χρυσό στο πιστόλι 25μ. κι ένα χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. Ωστόσο, έχει αναδειχθεί αλλεπάληλες φορές πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης.

 

 

Συν τοις άλλοις, αποφασίστηκε ότι η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, ως η τελευταία Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους. Τα τελευταία χρόνια απασχολεί διακρώς την παγκόσμια επικαιρότητα με τα σπουδαία επιτεύγματα της.

Όσον αφορά το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος επισημαίνει: «Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά μια αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτό το δικαιούται η Άννα Κορακάκη, καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δυο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και με τις επιτυχίες της από το 2016 και μετά. Είμαι χαρούμενος όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μια ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες της. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας».