15/07/2024
Διάφορα

Δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη αθλητών από την ΕΣΟΑ

Σε μια πρωτότυπη και συνάμα ουσιαστική δράση προχώρησε η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς σε συνεργασία με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής δημιούργησε δωρεάν γραμμή τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης για αθλητές.


Η δράση αυτή αποτελεί μέρος της ενημερωτικής καμπάνιας «Olympians Against Covid19» (#olympiansagainstcovid19), η οποία δημιουργήθηκε από την ΕΣΟΑ για την πρόληψη και την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Απριλίου του 2020 έως τις 30 Ιουνίου του 2020.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, το δίκτυο των επιστημονικών συνεργατών της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής θα παρέχει δωρεάν την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη δια τηλεφώνου όχι μόνο σε ενεργούς και παλαίμαχους αθλητές της ΕΣΟΑ, αλλά και σε όλους τους αθλητές Εθνικών Ομάδων όλων των αθλημάτων και των κατηγοριών.


Η διαδικασία της επικοινωνίας θα πραγματοποιείται αρχικά με την αποστολή ενός SMS από τον αθλητή προς τον επιστήμονα ψυχικής υγείας. Στη συνέχεια, ο αποστολέας θα λαμβάνει ένα ενημερωτικό SMS με τον ακριβή χρόνο της τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

Πιο συγκεκριμένα:
• Για θέματα Ψυχικής Υγείας που σχετίζονται με την επιδημία του Κορωνοϊού, οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα αποστέλλουν SMS στο 6944713660, αναγράφοντας Ψ1, κενό, αθλητική ιδιότητα,
• Για θέματα Αποπροσανατολισμού από τον Αθλητικό Στόχο, οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα αποστέλλουν SMS στο 6972910715, αναγράφοντας Ψ2, κενό, αθλητική ιδιότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΟΑ:

https://www.facebook.com/hellenicolympiansassociation/posts/144905337033466