30/01/2023
Διάφορα Συνεντεύξεις - Αφιερώματα

Συνάντηση της διοίκησης του Αγίου Κοσμά με Αυγενάκη-Μαυρωτά

Με σκοπό να συζητήσουν τα φλέγοντα θέματα του Αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά, αλλά και να ενημερωθούν για τις περαιτέρω εξελίξεις που προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος, η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά συναντήθηκε την Παρασκευή (20/12) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτά.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν από την πλευρά του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας,  ο πρόεδρος Χαλιόρης Κωνσταντίνος, ο αντιπρόεδρος Κυριακάκης Εμμανουήλ, ο γραμματέας Γιαννιώτης Σπυρίδων, η ταμίας Μοσχογιάννη Μερώπη, και η έφορος εγκαταστάσεων και εκδηλώσεων Μπισκιτζή Χρύσα. Μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρόν τα μέλη Γαλάνης Πέτρος και Ανδρουλάκη Δέσποινα, καθώς και ο αναπληρωματικός αντιπρόεδρος Δάνδολος Κωνσταντίνος και η αναπληρωματική έφορος Ελληνάκη Γεωργία.

” Από αριστερά προς τα δεξιά: Γ. Ελληνάκη, Λ. Αυγενάκης, Χρ. Μπισκιτζή, Σπ. Γιαννιώτης, Κων. Δάνδολος

Όπως αναφέρει στο rowit.gr η ολυμπιονίκης κωπηλασίας, Χρύσα Μπισκιτζή, «έχουμε φτιάξει μια ομάδα ατόμων, η οποία προσπαθεί να βοηθήσει  τον αθλητισμό».

«Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, μέσω της παροχής των καλύτερων δυνατών συνθηκών προπόνησης για τους αθλητές. Είχαν κατασκευαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δυστυχώς –όμως- δεν βρίσκονται πλέον σε καλή κατάσταση. Παρ’όλα αυτά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Βέβαια, αυτός ο χώρος αποτελεί μέρος της επένδυσης η οποία σε λίγο καιρό θα περάσει στη Lamda Development. Παρ’όλα αυτά, έχουμε διαβεβαίωση ότι πρώτα θα φτιαχτεί ο χώρος μετεγκατάστασης και μετά θα μεταφερθούμε. Αυτό θα είναι θετικό διότι οι αθλητές δεν θα χάσουν προπόνηση», αναφέρει η ολυμπιονίκης.

Σχετικά με το τι ειπώθηκε στην συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, η προπονήτρια του ΕΝΟΑ τονίζει: «Διευκρινίσαμε στον Υφυπουργό το ποια είναι τα αδύναμα σημεία και συζητήσαμε τις πιθανές βελτιώσεις τους. Δυστυχώς, κάποιες παλιότερες διοικήσεις δεν έκαναν πράγματα τα οποία έπρεπε να πραγματοποιηθούν.  Στη πορεία ο κ. Αυγενάκης μας παρουσίασε το πρόγραμμα, του για το πως σκέφτεται το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού. Έχει δημιουργήσει ένα πλάνο, το οποίο έχει ως προειραιότητα τους αθλητές. Ζητάει τη συμβολή ανθρώπων οι οποίο σχετίζονται με τοναθλητισμό, επομένως μας κλάεσε ώστε να θέσουμε τις προτάσεις μας για τον νέο νόμο. Φυσικά, πάντα στο πλαίσιο στο οποίο θα βοηθηθούν οι αθλητές.

” Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με τον Γ. Μαυρωτά

«Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Γεινκό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά και συζητήσαμε πάνω κάτω τα ίδια θέματα. Μας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί κι εκείνος στο πλευρό μας. Εκτός αυτού, μας ενημέρωσε ότι θα δώσει το παρόν στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιήσουμε την Δευτέρα, με σκοπό να δει την κατάσταση που του περιγράψαμε», συμπληρώνει.

Τέλος, η Χρύσα Μπισκιτζή επισημαίνει: «Σε δεύτερη φάση, η έκταση αυτή θα περάσει στον επενδυτή.  Ευελπιστούμε στο ότι θα μεταφερθεί αλλού το προπονητικό κέντρο και θα συνεχιστεί η λειτουργία του. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το τι και πως θα γίνει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *