Στους μεσογειακούς η εθνική παράκτιας κωπηλασίας

Έχοντας στο δυναμικό της 15 αθλητές, εκ των οποίων 8 κορίτσια και 7 αγόρια, θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα παράκτιας κωπηλασίας στους 2ους Μεσογειακούς αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Πάτρα, από την Κυριακή 25 έως τις 31 Αυγούστου.

Συνολικά στην διοργάνωση, η οποία περιελαμβάνει 11 διαφoρετικά αθλήματα θα πάρουν μέρος γύρω στους 700 αθλητές, από 26 χώρες.

Στην εγκατάσταση «Ήρα», στην πλαζ της Πάτρας, από τις 25 μέχρι τις 27 Αυγούστου θα διεξαχθεί το αγώνισμα της παράκτιας κωπηλασίας, beach sprint όπως περιγράφεται από τους διοργανωτές:

Αποτελείται από δύο τμήματα: Από ένα στο οποίο οι αθλητές (ένας από κάθε πληρωμα όταν είναι από δυο και πάνω) τρέχουν στην άμμο και τη θάλασσα απόσταση μεταξύ 10 έως 50 μέτρων και από ένα στο οποίο κωπηλατούν 250 μέτρα. Κατά την κωπηλατική διαδρομή υπάρχουν δύο ξεχωριστές διαδρομές αποτελούμενες από 3 ιστιοπολικές σημαδούρες, όπου οι κωπηλάτες θα πρέπει να περάσουν με slalom. Ανάμεσα από αυτές να κάνουν αναστροφή στην τρίτη και τελευταία σημαδούρα και κατά την επιστροφή να περάσουν ξανά με slalom. Έπειτα αφήνουν το κωπηλατικό σκάφος στην ακτή και τρέχουν (ένας άλλος του πληρωματος)  sprint προς την αψίδα τερματισμού όπου και τερματίζουν .

Πρόκειται για ένα απαιτητικό αλλά ταυτόχρονα και θεαματικό αγώνισμα που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και κρατάει το ενδιαφέρον θεατών και συμμετεχόντων. Ωστόσο έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές-τριες από την Ιταλία, το Μονακό, τη Γαλλία την Κροατία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αλγερία, την Τυνησία και την Αλβανία. Αυτή την Τρίτη ο αγώνας θα μεταδοθεί από τις 09:00 ως τις 13:00 από το ΙΟΝΙΑΝ ΤV.

 Αναλυτικά η σύνθεση της Ελλάδας:

ΑΝΔΡΕΣ: Κων/νος Ζηντιρίδης (μονό),Παν.Τσιβόγλου-Κων.Χατζηπατέρας (διπλό), Πέτρος Μπαλλής-Γιαν.Πεκόπουλος-Τσικαρδάνης-Παν. Υψηλάντης-Μιχ. Καλέντζης-Παν.Γκέκα (Τετραπλό μετά πηδαλ.)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ζωή Φίτσιου (μονό),Βαρβ.Στρατή-Ευσ.Πρίγκου (διπλό), Θωμ Εμμανουηλίδου-Ελισ. Αναστ. Μπουρμπου-Δημ.Κουκλοτίδου-Ελ.Πουλοπούλου- Παν.Γκέκα (τετραπλό μετά πηδαλ.)

Αρχηγός της αποστολής  είναι ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Μωυσίδης. Επιπλέον προπονητές συνοδόι είναι οι Ανδρέας Λυγγερίδης και Αποστόλης Γκουντούλας.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στους 1ους Παράκτιους  Μεσογειακούς αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν προ τετραετίας στη Πεσκάρα της Ιταλίας, η Ελλάδα είχε κατακτήσει ενα μετάλλιο στο τετραπλό μετά πηδαλιούχου των γυναικών, με τις  Παναγιώτα Γκέκα (πηδαλ.), Μαρία Περγκουλη, Στέλλα Κουμπλή, Δήμητρα Κουκλοτίδου, Παρασκευή Γιάννου (ΦΩΤΟ).