22/03/2023
Διάφορα

Στο Πανελλήνιο Συνέδριο “Ημέρες Πνευμονολογίας” η Ειρήνη Βαρελοπούλου!

Για μια ακόμη χρονιά η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει το Πανελλήνιο Συνέδριο “Ημέρες Πνευμονολογίας”. Η σημαντική αυτή επιστημονική συνάντηση έχει ήδη ξεκινήσει στο ξενοδοχείο «Domotel Xenia Volos» του Βόλου από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 του μήνα.

Παράλληλα, συμπίπτει και η 4η Νοσηλευτική Ημερίδα Πνευμονολογίας. Τόσο η μια όσο και η άλλη εκδήλωση τελούν υπό την αιγίδα της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας.

Μάλιστα, στο Πανελλήνιο Συνέδριο “Ημέρες Πνευμονολογίας” θα πάρει μέρος και η έμπειρη κωπηλάτρια του ΟΕΑ-ΝΑΒ, Ειρήνη Βαρελοπούλου. Η νεαρή φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής του ΠΘ θα παρουσιάσει την εργασία της σχετικά με το σύνδρομο evali.

Πρόκειται για τα αρχικά του: e-cigarette or vaping associated lung injury, δηλαδή αφορά την πνευμονική βλάβη που προκαλείται από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή το άτμισμα και παρουσιάζει συμπτωματολογία μιας γρίπης, χωρίς ωστόσο να είναι αλλά δεν είναι.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο καιρό νωρίτερα η 6η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ23 στο Ράτσιτσε της Τσεχίας, είχε συμμετάσχει και στο 1o Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο.