24/09/2023
Διάφορα

Στο 1o Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο η Ειρήνη Βαρελοπούλου!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται  το 1o Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, στις 2-4 Σεπτεμβρίου 2022.

Το ίδιο διάστημα συμπίπτουν οι ετήσιες εκδηλώσεις για την «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα» που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Λαρισαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Σύλλογος: «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας «Ο Ιπποκράτης».

Μάλιστα, στο σπουδαίο αυτό επιστημονικό και πολιτιστικό πρόγραμμα θα πάρει μέρος και η 6η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ΟΕΑ-ΝΑΒ, Ειρήνη Βαρελοπούλου, η οποία φέτος θα μπει στο πέμπτο έτος των σπουδών της στο τμήμα Ιατρικής του ΠΘ. Η αυριανή επιστήμονας θα παρουσιάσει το Σάββατο σε συνεργασία με την χειρουργική κλινική τα αποτελέσματα μιας μετανάλυσης με θέμα: “Η παγκρεατογαστροστομία έναντι της παγκρεατονηστιδοστομίας μετά από παγκρεατοδωδεκαδακτυλεκτομή”. Επιβλέπων σε αυτό το σημαντικό εγχείρημα της Ειρήνης, η οποία εισήχθη στη σχολή της το 2018 συγκεντρώνοντας  18.534 μόρια, θα είναι ο Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής, Δημήτρης Ζαχαρούλης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου το επιστημονικό πρόγραμμα: https://hippocrates-uth.gr/index.php/program

Σημειώνεται ότι η βολιώτισσα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μια εκπληκτική πορεία στην Α’ Φάση του φετινού 88ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά,  όπου ο ΟΕΑ-ΝΑΒ αναδείχθη πολυνίκης, καθώς έλαβε τέσσερα χρυσά μετάλλια (τετράκωπος άνευ γυναικών, στο διπλό σκιφ ελ. βαρών, στο τετραπλό σκιφ γυναικών και στην οκτάκωπο γυναικών).