28/09/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Σημαντικές προκρίσεις για την εθνική

Αρκετά θετικό πρόσημο άφησε στην εθνική η δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών- Γυναικών, του Λιντς, της Αυστρίας, καθώς τρια πληρωμάτων της έλαβαν την πρόκριση στα προημιτελικά. Ενώ ένα θα χρειαστεί να περάσει από τον επαναληπτικό.

Εκπληκτική ανατροπή στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών και πρόκριση στα προημιτελικά κατάφερε η Κατερίνα Νικολαϊδου, κατακτώντας την 1η  θέση με 8.18.60.Η κατερινιώτισσα ολυμπιονίκης βρισκόταν στην 5η θέση μέχρι τα πρώτα 500μ. της κούρσας. Στη συνέχεια όμως, η απόδοση της ανέβηκε κατακόρυφα. Στα 1000μ. ανέβηκε στην 4η θέση , στα 1500μ. πέρασε στην 3η και σιγά σιγά άρχισε να πλησιάζει προς τον μεγάλο της στόχο, την κατάκτηση μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων, οι οποίες που θα της έδιναν την πρόκρισης. Το δεύτερο εισιτήριο πήρε η Chow Felice από το Τρινιδάδ και Τομπάκο με 8.18.89, ενώ 3η και εκτός πρόκρισης βγήκε η Φινλανδή Karppinen με 8.19.98.

Στον επαναληπτικό της δικώπου, οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης πήραν εξ’αρχής το προβάδισμα. Στην πορεία όμως, έδωσαν μάχη με την βάρκα της Χιλής για να πάρουν τελικά τη 2η θέση. Η ελληνική βάρκα κατέγραψε χρόνο 6.43.71, ενώ αυτή των Χιλιανών 6.43.70.

Εντυπωσιακή ήταν και η κούρσα στον επαναληπτικό που πραγματοποίησε το διπλό σκιφ ελ. βαρών των Πέτρο Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι βρίσκονταν 3ο ιστα πρώτα 500μ.. Εν συνέχεια ανέβασαν τη απόδοσή τους πιάνοντας την 2η θέση στα 1000μ. και την 1η 500μ. μετά. Εν τέλει, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά λαμβάνοντας την 2η θέση με χρόνο 6.40.69, πίσω από την Τουρκία που τερμάτισε σε 6.38.48.

Επιπλέον, η βάρκα του διπλού σκιφ των γυναικών με τις Άσπα Χριστοδουλίδη- Αννέτα Κυρίδου, η οποία ξεκίνησε σήμερα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βγήκε 6η στον προκριματικό με χρόνο 7.32.75. Αποτέλεσμα το οποίο την στέλνει στον επαναληπτικό. Υπενθυμίζουμε ότι στο πλήρωμα αυτό έγινε αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμού της Δήμητρας Τσαμοπούλου. Την θέση της στο πλήρωμα πήρε η Άσπα Χριστοδουλίδη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *