Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα VIRS 2019

Με τους καλύτερους οιωνούς και με 350 συμμετοχές από 250 αθλητές ολoκληρώθηκαν στο κλειστό γήπεδο Προταριάς Πηλίου το Σάββατο 23 Νοεμβρίου οι Αγώνες κλειστής κωπηλασίας “Volos Indoor Rowing Sprints 2019”, τους οποίους πραγματοποιήσε το γυμναστήριο GOROW για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το φετινό πρόγραμμα του VIRS ήταν ιδαίτερα καινοτόμο. Υπήρχε ένα εύρος ηλικιακών κατηγοριών, με τον κάθε αθλητής παράλληλα να διατηρεί τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε ένα ή και περισσότερα αγωνίσματα. Οι μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες  ήταν το junior (10-14 χρονών): 500m και το teens (15-18χρονών): 500m, 1000m. Όσον αφορά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών χωρίστηκαν σε scaled (αρχαρίων): 200m, 500m, 1000m και σε elite (προχωρημένων): 200m, 500m, 1000m. Μια απόφαση η οποία αποσκοπούσε στο να ελκύσει το συναρπαστικό άθλημα της κλειστής κωπηλασίας περισσότερους ασκούμενους. Σαφώς, υπήρχε και η κατηγορία masters 45+: 500m, 1000m. Επιπλέον, προστέθηκε ένα προτώτυπο είδος τριάθλου (ατομικό και ομαδικό) το οποίο περιείχε bike, row, sky και πραγματοποιήθηκε χάρις τα αντίστοιχα μηχανήματα της εταιρίας concept 2. Συν τοις άλλοις, για ακόμη μια φορά υπήρχε και η μεικτή κατηγορία couples (άνδρας-γυναίκα), την οποία την έχουμε δει στην Ελλάδα μόνο μέσω των VIRS.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η βολιώτικη κωπηλασία έδωσε δυναμικό παρόν στη διοργάνωση. Ο ΟΕΑ-ΝΑΒ έλαβε μέρος με περίπου 30 αθλητές. Από την άλλη μεριά, ο ΝΟΒΑ αγωνίστηκε με 13. Εκρόσωπος στη διοργάνωση υπήρξε και από τον έτερο όμιλο του Βόλου Αλυκών, ΑΣ Δημητριάς με τη συμμετοχή του Νίκου Σολομωνίδη. Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν και η παρουσία του GOROW με 20 άτομα. Ακόμη ένα γυμναστήριο του Βόλου το οποίο συνείσφερε αρκετά στο εγχείρημα του VIRS ήταν το Fitness Factory, το οποίο κατέβηκε με ομάδα η οποία αριθμούσε γύρω στα 12 άτομα.

Μεταξύ των άλλων, οι αγώνες προσέλκυσαν αρκετό κόσμο από την Αθήνα, αλλά και  από την συμπρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τον Όμιλο Ερετών, ο οποίος αποτελεί το αρχαιότερο αθλητικό σωματείο σε Ελλάδα και Βαλκάνια. Επιπροσθέτως, συμμετείχαν και ορισμένοι αθλούμενοι από γυμναστήρια της Αθήνας. Στα Volos Indoor Rowing Sprints πήρε μέρος και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης, με αριθμό αθλητών περί τα 12 άτομα.

” Ο δημιουργός των Volos Indoor Rowing Sprints Θάνος Τσόχας 

Θέλοντας να κάνει έναν απολογισμό της διοργάνωσης ο εμπνευστής των Volos Indoor Rowing Sprints, Θάνος Τσόχας επισημαίνει: «Την επόμενη μέρα είχε κάποια τέστ η εθνική και γι’αυτό δεν μπόρεσαν ορισμένοι αθλητές να έρθουν στους αγώνες μας. Παρ’όλα αυτά, υπήρξε μεγάλη ανταπόρκιση τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και από άποψη του κόσμου ο οποίος παρευρέθηκε στις κερκίδες. Όπως μου είπε και ο επιστάτης του γηπέδου δεν έχει ξαναδεί τόσους φιλάθλους σε αυτό».

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του GOROW τονίζει: «Συγκριτικά με τις προυγούμενες διοργανώσεις η φετινή ήταν ακόμη καλύτερη. Κληρώσαμε και ορισμένα δώρα για τους νικητές. Μεταξύ αυτών ήταν  και ένα κωπηλατικό εργόμετρο, το οποίο το κέρδισε ένα παιδί από το το γυμναστήριο crossfit της Αθήνας White Box. Επίσης, μοιράσαμε και διαφημιστικά μπλουζάκια το οποία είχαν πάνω τους χορηγούς».

Παράλληλα, ο άλλωτε διακεκριμένος κωπηλάτης του ΝΟ-ΒΑ δηλώνει με ενθουσιασμό: «Η ομάδα μας (GOROW) έλαβε αρκετά μετάλλια. Εν τω μεταξύ, αναδείχθηκαμε νικητές και στην σκυταλοδρομία 2000μ. των ανδρών, αλλά και την αντίστοιχη των γυναικών. Οι διαγωνιζόμενοι σταν σκυτάλη των ανδρών ήταν  ο Σπύρος Καλέντζης, ο Ανδρέας Τιλελής, ο Βασίλης Αγγελόπουλος και ο Δημήτρης Αβραμίδης. Ωστόσο, στη γυναικεία κατηγορία αγωνίστηκαν η Κατερίνα Μαξούρη, η Τζωτζίνα Στέρπη, η Νίκη Παρδάλη και η Κατερίνα Χατζηπλή. Σε γενικές γραμμές οι αγώνες άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους».

” Η νικήτρια ομάδα της σκυταλοδρομίας 4ων ατόμων μαζί με τον Γιώργο Ορφανό του Whitebox Crossfit 

 

Στη πορεία ο παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας αναφέρει:«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράσταση τους, τους χορηγούς μας, οι οποίοι ήταν: το φυσικό μεταλλικό νερό Σέλι, η εταιρία συλλογής και διανομής προϊόντων καφεστίασης Pantazonas products, το Manollo Group, το Julio cafe, το κατάστημα βιολογικών προϊόντων Green Family, το Cube Cocktail Bar, τους ξηρούς καρπούς Φώτου, το Cube Cocktail Bar και φυσικά τον επίσημο προμηθευτή κωπηλατικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, την εταιρία All About Sports».

Ύστερα, ο εμπνευστής των αγώνων VIRS κάνει λόγο για τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από αυτούς: «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τον τουριστικό αθλητισμό στην περιοχή του Βόλου. Την επόμενη χρονιά σκοπεύουμε να προκυρύξουμε τη διοργάνωση ένα εξάμηνο νωρίτερα, έτσι ώστε να απευθυνθούμε και σε αθλητές από εξωτερικό. Πιστεύω θα το πετύχουμε. Βέβαια χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη στήριξη από την πολιτεία, ώστε να το πετύχουμε. Σε γενικές γραμμές, η δημοτική αρχή του Βόλου μας έχει βοηθήσει από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε το εγχείρημα αυτό. Όμως θεωρώ ότι θα μπορούσε να προσφέρει κάτι παραπάνω στο κομμάτι της προβολής, ώστε να κάνουμε το event όσο καλύτερο γίνεται. Στο πλαίσιο αυτό ίσως θα μπορούσε να βρεθεί η χρυσή τομή,ώστε να λειτουργεί εκείνη την περίοδο το αεροδρόμιο της Αγχιάλου. Πιστεύω θα βοηθούσε αρκετά αυτή η κίνηση. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι θέμα της δημοτικής αρχής, παρ΄όλα αυτά θα συζητήσουμε διάφορα θέματα μαζί τους. Ευελεπιστούμε με τη δική τους στήριξη το τέταρτο Volos Indoor Rowing Sprints να γίνει ανεπανάληπτο».

«Υπάρχουν κάποιες διασυνδέσεις με ξένους αθλητές, οι οποίοι αγωνίζονται σε αγώνες indoor rowing. Σε αυτό το σημείο κολλάει η ανάπτυξη του τουριστικού αθλητισμού την οποία και προανέφερα. Στο Βόλο μπορεί κανείς να συνδιάσει πολλά πράγματα, διότι συνυπάρχουν η θάλασσα και το βουνό. Μπορεί να κάνει ένα εναλλακτικό ταξίδι στη φύση και παράλληλα να ασχοληθεί και με τον αθλητισμό», καταλήγει.

 Παρακάτω ακολουθούν τα αποτελέσματα:

Όπως στα περισσότερα παιδιά έτσι και για εμένα, η πρώτη επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο. Μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς, αθλητική εφημερίδα ή ένα στοιχηματικό κουπόνι στο χέρι.
Τα χρόνια πέρασαν και εν τέλει κατάφερα να κάνω επάγγελμα το παιδικό μου όνειρο. Καθοριστικό ήταν για εμένα το πέρασμα μου από τις εφημερίδες της πόλης μου, του Βόλου (Θεσσαλία, Ταχυδρόμο), στις οποίες μου ανατέθηκαν αρκετά θέματα ερασιτεχνικών αθλημάτων. Κάπως έτσι κατάφερα να βγάλω τις "παρωπίδες" και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι ζουν στην αφάνεια, λόγω ελάχιστης έως και μηδαμινής προβολής του αθλήματος τους. Έχοντας γράψει αρκετά κωπηλατικά θέματα, ενθουσιάστηκα με το άθλημα αυτό. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ (ερασιτεχνικά βέβαια) και διαπίστωσα τη μαγεία που νιώθει ο κάθε αθλητής όταν πιάνει κουπί στα χέρια του.
Κάπως έτσι, ο αδαής δημοσιογράφος έμαθε ότι οι κωπηλάτες δεν τραβούν κουπί πάνω σε κανό. Στην πορεία αγάπησε αυτό το υπέροχο άθλημα. Πλέον προσπαθεί μέσω του rowit να του δώσει την σημασία που αξίζει.