17/04/2024
Όμιλοι

Επίσκεψη του 36ου Δημοτικού σχολείου Πειραιά στον Όμιλο Ερετών

Στο πλαίσιο του επαιδευτικού προγράμματος: «Υδάτινα μονοπάτια – Ιστορία και Πολιτισμός του αθλήματος της Κωπηλασίας» του Ομίλου Ερετών, μαθητές του 36ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του αρχαιότερου αθλητικού σωματείου των Βαλκανίων.

Το παρών έδωσαν μέλη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, καθώς και οι Ολυμπιονίκες Νίκος Σκιαθίτης (2004) και Δημήτρης Μούγιος (2008).

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ομίλου Ερετών:

Υδάτινα Μονοπάτια

Με χαρά υποδεχθήκαμε, σήμερα 22/12/2022, στον Όμιλο Ερετών το 36ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υδάτινα Μονοπάτια.

Μαζί μας, η ΕΘΝ.Ο.Α. και οι Ολυμπιονίκες Νικόλαος Σκιαθίτης (2004) και Δημήτρης Μούγιος (2008).

Συνομιλήσαμε με τις νεαρές και τους νεαρούς μαθητές της ΣΤ’ τάξης και αναπτύξαμε με την κα Βασιώτη, υπεύθυνη του προγράμματος, τις αξίες της άθλησης, τις ολυμπιακές αξίες, την αριστεία και την ιστορία της κωπηλασίας. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγγίξουν μια δάδα του κ. Μούγιου και να συνομιλήσουν με τον Ολυμπιονίκη Δ. Μούγιο, δια ζώσης, αλλά και τον Ν. Σκιαθίτη μέσω πλατφόρμας επικοινωνίας και “ταξιδέψαμε”, με την φλόγα, από την Ολυμπία έως το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ασκηθούν στα κωπηλατοεργόμετρα με την υποστήριξη των προπονητών Ν. Κουτσομπίνα και Δ.Κούβαρη. Συνεχίσαμε το τρίτο μέρος του Προγράμματος στον Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος με την εξαιρετική παρουσίαση της κ. Μπερμπίλη. Με την παρουσία του, μας τίμησε, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου φυσικής αγωγής του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής κ. Παππάς και τον ευχαριστούμε πολύ.

Το ταξίδι συνεχίζεται.