22/05/2024
Διεθνή

O Filippo Mondelli στέκεται στα πόδια του ξανά!

Επιτέλους, στις δύσκολες μέρες που ζούμε ελέω κορωνοϊός, προέκυψε και μια ευχάριστη είδηση. Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός κωπηλάτης Filippo Mondelli, υπεβλήθη την Παρασκευή σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση, στο ορθοπεδικό κέντρο της Μπολόνια, Rizzoli. Το οστεοσάρκωμα (είδος καρκίνου των οστών) που είχε στο αριστερό του γόνατο αφαιρέθηκε και στη θέση του προστέθηκε τεχνητό μέλος.

Το παρών έδωσε τόσο η οικογένεια του Mondelli, όσο και αρκετοί φίλοι και γνωστοί του. Άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή που ακολούθησε τις χημειοθεραπείες.

«Όλα πήγαν καλά, αυτό έχει σημασία», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της ομάδας Canottieri Moltrasio, Alessandro Donegana, και συμπλήρωσε: «Ακόμη και σε αυτή την κατάσταση ο Filippo δεν έχασε με τίποτα το χιούμορ του. Μόλις βγήκε από το χειρουργείο είπε αστειευόμενος “πεινάω”. Αυτό του το αστείο ήταν αρκετό, ώστε να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα».

 

“Ο Filippo Mondeli και το πλήρωμα του σε μια ακόμη κούρσα

Πλέον, για την πλήρη ανάρρωση του Mondelli απομένουν 14 χημειοθεραπείες. Ωστόσο, ο θαρραλέος αθλητής δηλώνει απόλυτα έτοιμος να κυνηγήσει το όνειρο της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Υπενθυμίζεται ότι, έχει λάβει ήδη την πρόκριση για την κορυφαία αθλητική συνάντηση μαζί με το πλήρωμα του: Andrea Panizza, Luca Garibaldi και Giacomo Gentili (αγωνιζόμενοι σε τετραπλό σκιφ).