Νέα πρόεδρος στην ΕΣΟΑ η Κουζομπόλη

Πραγματοποιήθηκε, υπό το βλέμμα του προέδρου της Ελληνικής ολυμπιακής Επιτροπής και μέλους της διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, η συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνων.

Στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν με άνευ προηγουμένου συμμετοχή, στις 10-12-2019, πρόεδρος εξελέγη η ασημένια ολυμπιονίκης του 2004, στο πόλο Βούλα Κοζομπόλη. Το μεγαλύτερο μέρος του ΔΣ απαρτίζεται από αθλητές-τριες με διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, 2004 και 2008.

Κύριο μέλημα των παλαιών πρωταθλητών είναι να αναδείξουν τον θεσμό των Ολυμπιονικών, να σταθούν στο πλευρό των νέων αθλητών, αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν τα βασικά χαρακτηριστικά της Ολυμπιακής Παιδείας στη νέα γενιά. Παράλληλα, αποσκοπούν στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Επί του θέματος ο Σπ. Καπράλος ανέφερε: “Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ολυμπιακής οικογένειας, καθώς πρεσβεύουν σε όλη τη ζωή τους τις Ολυμπιακές αξίες. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στεκόταν πάντα στο πλευρό της ΕΣΟΑ και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον μέσα σε πλαίσιο εξαιρετικής συνεργασίας. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο της νέας διοίκησης της ΕΣΟΑ, η οποία πρέπει να συνεχίσει να υπηρετεί τον ελληνικό αθλητισμό και Ολυμπισμό, όπως έκαναν κι όλες οι προηγούμενες”. Με το πέρας του συμβουλίου για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΣΟΑ, η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος Β. Κοζομπόλη επισήμανε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου, οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους. Είμαστε μία νέα ομάδα η οποία, με τη στήριξη και την εμπειρία των παλαιότερων, έχει ως όραμα να αναδείξει τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και τον ρόλο που έχει η χώρα μας ως γενέτειρα τους εντός και εκτός Ελλάδος”.

 Το αναδομημένο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο.Α:                 

 1. Πρόεδρος: Βούλα Κοζομπόλη
 2. Α’ Αντιπρόεδρος: Bιργινία Κραβαριώτη
 3. Β’ Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Σιρανίδης
 4. Γ’ Αντιπρόεδρος: Μιρέλα Μανιάνη
 5. Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων: Γιώργος Ανδρεάδης
 6. Γενικός Γραμματέας: Ειρήνη Αϊνδιλή
 7. Α’ Ειδικός Γραμματέας: Δημήτρης Μαγγανάς
 8. Β’ Ειδικός Γραμματέας: Έυα Χριστοδούλου
 9. Γραμματέας Ιστορικού ΕΣΟΑ: Γιώργος Λιβέρης
 10. Ταμίας: Χρύσα Μπισκιτζή
 11. Αναπληρωτής Ταμίας: Δήμητρα Μαγκανουδάκη
 12. Υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων: Δημήτρης Μούγιος
 13. Κοσμήτορας: Τάσος Παπαναστασίου του Νικολάου
 14. Μέλος: Χαλκίδης Γιώργος
 15. Μέλος: Βασδέκης Σπύρος
 16. Μέλος: Μάλτση Εβίνα
 17. Μέλος: Παπαναστασίου Τάσος του Αλεξάνδρου
 18. Μέλος: Κακλαμανάκης Νίκος
 19. Μέλος: Ταμπάκος Δημοσθένης
 20. Μέλος: Γιαννόπουλος Σταύρος
 21. Μέλος: Φιλιππίδης Κώστας

Αναπληρωματικά μέλη: Κ.Λυμπεράκης, Δ.Κυτέας, Δ.Λιβέρης, Κ.Μάνθος, Ι.Μιτάκης.