Νάτσιουλα: «Όνειρο μου η συμμετοχή στο παγκόσμιο του Πλόβντιβ»

Με περίσσιο ταλέντο και ατσαλένια θέληση να τιμήσουν “το εθνόσημο”, η Στέλλα Νάτσιουλα και η Ευαγγελία Φράγκου κατόρθωσαν να αποχωρήσουν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη στις 26-27 Σεπτεμβρίου στο Βελγράδι της Σερβίας, έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του διπλού σκιφ. Στον τελικό την 1η θέση έλαβε η Λευκορωσία, ενώ την 2η η Ελβετία. Μάλιστα, αυτήν αποτέλεσε την πρώτη και συνάμα ιδιαίτερα πετυχημένη διεθνή συμμετοχή της Νάτσιουλα στη κατηγορία των νεανίδων.

 

” Μαζί με την Ευαγγελία Φράγκου στο βάθρο των νικητριών του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος”

Μιλώντας στο rowit.gr, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναφέρθηκε στην σπουδαία της διάκριση, η οποία επετεύχθη στην παρθενική της εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Ήταν πολύ ωραία και πρωτόγνωρη η εμπειρία της συμμετοχής και μόνο σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που συνδυάζεται και με ένα μετάλλιο».

«Το βασικό είναι ότι δεν χρειάστηκα ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογή. Ο κωπηλατικός στίβος του Βελιγραδίου μου ήταν γνώριμος, διότι είχα αγωνιστεί και πέρυσι εκεί. Τότε είχα συμμετάσχει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, όπου και κέρδισα δυο χρυσά στη κατηγορία των κορασίδων, ένα στο τετραπλό σκιφ (αγωνιζόμενη με τις: Κατερίνα Γκόγκου, Μαρίνα-Ελένη Λεβεντέλη, Ευαγγελία Βακοπούλου και ένα στο διπλό (με παρτενέρ την Κ. Γκόγκου)», και προσθέτει.

 

” Κατά την βράβευση της στο περσυνό Βαλκανικό πρωτάθλημα”

Συνεχίζοντας των ειρμό των σκέψεων της, η πολλά υποσχόμενη αθλήτρια εξηγεί: «Το περιμέναμε ό,τι θα να πάρουμε μετάλλιο, διότι ήμασταν οι καλύτερες νεάνιδες της εθνικής. Πριν ξεκινήσει η πορεία μας στο Ευρωπαϊκό τα βάλω κάτω και καταλήξαμε στο ό,τι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ούτως ώστε να δικαιωθούν οι κόποι μας. Επί δυο μήνες κάναμε πολύ σωστή και συστηματική προπόνηση στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των προπονητών μας. Μάλιστα, μας βοήθησε αρκετά και το ότι προετοιμαζόμασταν στον ίδιο χώρο με μεγαλύτερους αθλητές. Ήταν θετικό διότι, σε πολλές περιπτώσεις μας συμβούλευαν για το πώς να διαχειριστούμε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, όπως αυτή στη Σερβία».

” Εν ώρα δράση με την ταλαντούχα κωπηλάτρια, Ευαγγελία Φράγκου”

Όσον αφορά την σχέση της πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, Ευαγγελία Φράγκου, τονίζει: «Στην αρχή δεν γνώριζα καλά την Ευαγγελία, λόγω του ότι είχαμε διαφορετικές παρέες. Ωστόσο, από τη στιγμή που γίναμε πλήρωμα δεθήκαμε αρκετά. Πλέον, έχουμε συχνή επικοινωνία και στηρίζουμε αρκετά η μια την άλλη. Σε λίγο καιρό θα ακολουθήσουν κι άλλα προπονητικά κοινόβια, επομένως θεωρώ θα ό,τι έχουμε πολύ μέλλον μαζί».

 

 

Σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στη πρωτεύουσα της βαλκανικής πόλης, η Καστοριανή αθλήτρια εξηγεί: «Πιστεύω ότι, στη διοργάνωση η δική μας αποστολή ήταν μια από αυτές που πρόσεχαν περισσότερο. Πάντως, στη Σερβία, δεν έχουν ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες προφύλαξης από τον υιό, σε αντίθεση με εμάς. Όλο το θέμα εξαρτάται από την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη. Δυστυχώς- όμως- οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία στη χρήση της μάσκας. Αποτέλεσμα αυτού είναι το να έχουν πολλά κρούσματα».

 

” Κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων (μαζί με την Αναστασιάδου) στο 860 πανελλήνιο πρωτάθλημα”

Εν συνεχεία, η 16χρονη κωπηλάτρια πλέκει το εγκώμιο της προπονήτριας της Βούλας Σιαραφέρα: «Η κα. Βούλα ανέλαβε τη θέση της προπονήτριας του ΝΟΚ πέρυσι. Στην αρχή δεν την γνώριζα καλά, παρά μόνο φυσιογνωμικά. Με τη πάροδο του χρόνου ανακάλυψα ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Την πρώτη περίοδο συνεργαζόταν με τον κύριο Βασίλη Χασιώτη. Στη πορεία, όμως, ο κύριος Βασίλης έφυγε από το ΝΟΚ για να αναλάβει πόστο στην εθνική ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, η κα. Βούλα απέδειξε ότι έστω και μόνη της μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον όμιλο. Μέσω της δικής της συμβολής, τόσο εγώ όσο και η Ευαγγελία (Αναστασιάδου) έχουμε φτάσει πολύ ψηλά. Μας στηρίζει πολύ στον ψυχολογικό τομέα και μας ενθαρρύνει, ώστε να δίνουμε κάθε φορά το 100% των δυνατοτήτων μας. Είναι το πρότυπο μου. Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη προπονήτρια στο χώρο».

Πίσω στο σήμερα, η Στέλλα Νάτσιουλα επισημαίνει: «Αυτές τις μέρες έμεινα στο σπίτι και ξεκουράστηκα, ούτως ώστε να πάρω δυνάμεις, αλλά και να δω λίγο την οικογένεια μου. Σιγά σιγά, αρχίζει ξανά η εντατική προπόνηση. Παρ’ όλα αυτά, επικρατεί μια αβεβαιότητα με την εξέλιξη της νέας αγωνιστικής σεζόν. Λόγω του κορωνοϊού δεν γνωρίζουμε αν θα πραγματοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες διοργανώσεις».

 

 

Κλείνοντας, η Στέλλα Νάτσιουλα αναλύει τις επόμενες βλέψεις της: «Ο μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων που θα γίνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 11-15 Αυγούστου του 2021 στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Ελπίζω να καταφέρω να εκπληρώσω κι αυτό μου το όνειρο. Μολοταύτα, προσπαθώ να σχεδιάζω την κάθε μου κίνηση βήμα-βήμα. Πιστεύω ότι, αν συνεχίσω να είμαι προσηλωμένη στη προπόνηση μου, καθώς και στις συμβουλές της προπονήτριας μου, Βούλας Σιαραφέρα, θα καταφέρω πολλά».

 

 

 

 

Όπως στα περισσότερα παιδιά έτσι και για εμένα, η πρώτη επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο. Μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς, αθλητική εφημερίδα ή ένα στοιχηματικό κουπόνι στο χέρι.
Τα χρόνια πέρασαν και εν τέλει κατάφερα να κάνω επάγγελμα το παιδικό μου όνειρο. Καθοριστικό ήταν για εμένα το πέρασμα μου από τις εφημερίδες της πόλης μου, του Βόλου (Θεσσαλία, Ταχυδρόμο), στις οποίες μου ανατέθηκαν αρκετά θέματα ερασιτεχνικών αθλημάτων. Κάπως έτσι κατάφερα να βγάλω τις "παρωπίδες" και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι ζουν στην αφάνεια, λόγω ελάχιστης έως και μηδαμινής προβολής του αθλήματος τους. Έχοντας γράψει αρκετά κωπηλατικά θέματα, ενθουσιάστηκα με το άθλημα αυτό. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ (ερασιτεχνικά βέβαια) και διαπίστωσα τη μαγεία που νιώθει ο κάθε αθλητής όταν πιάνει κουπί στα χέρια του.
Κάπως έτσι, ο αδαής δημοσιογράφος έμαθε ότι οι κωπηλάτες δεν τραβούν κουπί πάνω σε κανό. Στην πορεία αγάπησε αυτό το υπέροχο άθλημα. Πλέον προσπαθεί μέσω του rowit να του δώσει την σημασία που αξίζει.