29/01/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Δυο χάλκινα μετάλλια και ένα ασημένιο για την εθνική στο Βελιγράδι

Με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η παρουσία της γαλανόλευκης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων του Βελιγραδίου της Σερβίας. Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες πρωταθλητές κατέκτησαν δυο χάλκινα μετάλλια, ένα ασημένιο μια 5η θέση και μια 7η.

Σε μια συγκλονιστική κούρσα, η τετράκωπος άνευ των νεανίδων αποτελούμενη από τις Ισμήνη Νόνη, Παρθένα Παπατέρπου, Ελένη Χαραλαμπίδου και Ιωάννα Ασβεστά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, διανύοντας χρόνο 7:12:39.

 

” Το πλήρωμα της τετρακώπου των νεανίδων λίγο μετά τη βράβευση τους”

Το πλήρωμα της εθνικής ομάδας δεν έκανε καλή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο πρώτο 500άρι στην 6η θέση. Όμως, στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και λίγο μετά τα 1000μ απέκτησε την 1η θέση. Οι Ελληνίδες αθλήτριες βρίσκονταν πολύ κοντά στο χρυσό μετάλλιο, παρ’ όλα αυτά, στα τελευταία μέτρα του αγώνα τις προσπέρασαν οι Γαλλίδες (έκαναν χρόνο 7:08:94). Οι Ρωσίδες έλαβαν την 3η θέση με χρόνο 7:14:97.

Το δεύτερο μετάλλιο των ελληνικών κουπιών ήρθε από το διπλό σκιφ των εφήβων. Το ελληνικό δίδυμο των Δημήτρη Στασινό και Γιώργο Μακρυγιάννη κατετάγη 3ο στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 6:43:34.

 

 

” Ο Δημήτρης Στασινός και ο Γιώργος Μακρυγιάννης κατά τη βράβευση τους”

Μπορεί οι Έλληνες αθλητές να μην έκαναν καλό ξεκίνημα, παρ’ όλα αυτά, κατάφεραν να ανακάμψουν και με μια δυναμική αντεπίθεση να προσπεράσουν τους Ελβετούς, για να λάβουν τη 3η θέση. Η βάρκα της Ισπανίας κατέλαβε το χρυσό, με χρόνο 6:39:02, ενώ οι Πολωνοί τη 2η θέση με (με 6:41:64).

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία ήρθε για “τα γαλανόλευκα κουπιά”, από την Ευαγγελία Φράγκου και τη Στέλλα Νάτσιουλα, οι οποίες κατέκτησαν τη 3η θέση στο διπλό σκιφ των νεανίδων, με χρόνο 7:36:72. Στην αρχή της κούρσας, τα δυο κορίτσια βρίσκονταν στη 5η θέση. Μολοταύτα, σταδιακά άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς, μέχρις ότου να περάσουν τόσο τις Γαλλίδες όσο και τις Σλοβένες και να σφραγίσουν το χάλκινο μετάλλιο. Η Λευκορωσία πήρε το χρυσό, κάνοντας χρόνο 7:32:87, ενώ η Ελβετία έφτασε 2η στη κούρσα του τερματισμού με χρόνο 7:35:34.

 

 

” Η Ευαγγελία Φράγκου και η Στέλλα Νάτσιουλα  στο βάθρο των νικητριών”

Σε μια ανταγωνιστική κούρσα, η τετράκωπος των εφήβων κατέλαβε την 1η θέση του Β’ τελικού και την 7η  στη γενική, με χρόνο 06:27:29. Το πλήρωμα των Σπύρο Γεωργίου, Ιάσωνα Εξάρχου, Παύλο Φαϊτά και Ανδρέα Καρέτσο τερμάτισε μπροστά από τη 2η Ρωσία (με χρόνο 06:30:80) και τη 3η Λιθουανία (με χρόνο 06:30:80).

 

” Η τεράκωπος εφήβων εν ώρα δράσης”

 

Όσον αφορά τη δίκωπος εφήβων, που στελεχωνόταν από τον Σταύρο Συμεωνίδη και τον Λεωνίδα Τζουμέζη κατέκτησε τη 5η θέση διαγράφοντας χρόνο 07.19.88.