30/01/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Κλειστή Κωπηλασία

Με 711 συμμετοχές το “1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας”

Το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας είναι γεγονός, απομένοντας πλέον μόλις λίγες ώρες μέχρι την έναρξη του.

Μετά από τα πέντε τελευταία χρόνια που διεξαγόταν ο Πανελλήνιος Αγώνας, η διοργάνωση αναβαθμίστηκε και προστέθηκε στο ετήσιο καλεντάρι της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Το επερχόμενο 1ο  Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο ξακουστό Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης (Αλεξάνδρειο Μέλαθρο), το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, από τις 12:30 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ.

Μάλιστα, η διοργάνωση θα διεξαχθεί με ρεκόρ συμμετοχών, σε σύγκριση με τις προηγούμενες πανελλήνιες συναντήσεις, καθώς θα αγωνιστούν θα 771 αθλητές (316 γυναίκες – 455 άνδρες) από 12 έως 70 ετών.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Μόνο λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη του1ου Πανελλήνιο πρωταθλήματος Κλειστής Κωπηλασίας που φέτος αναβαθμίζεται και αφήνει πίσω του τον Πανελλήνιο αγώνα που μας συντρόφευσε τα πέντε τελευταία χρόνια για να μπει ισάξια με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και περιλαμβάνει στο ετήσιο καλεντάρι της.

Και αυτό το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με κάθε επισημότητα σε ένα από τα πιο ιστορικά γυμναστήρια της Ελλάδας το Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης (Αλεξάνδρειο)το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 12:30 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ.

Ένα πρωτάθλημα που ξεκινάει με ρεκόρ συμμετοχών σε σχέση με τις προηγούμενες πανελλήνιες συναντήσεις αφού θα πάρουν μέρος  771 αθλητές (316 γυναίκες-455 άνδρες) από 12 έως 70 και παραπάνω ετών. Στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν και αθλητές-τριες Special Olympics  οι οποίοι θα ανοίξουν τη διοργάνωση αγωνιζόμενοι στην απόσταση των 500μ. ενώ στις επόμενες ηλικιακές κατηγορίες υπάρχουν αγωνίσματα των 500μ. των 1000μ. και των 2000μ. Στην απόσταση των 2000μ. θα διεξαχθούν και οι σκυταλοδρομίες που θα κλείσουν το πρόγραμμα σε άνδρες και γυναίκες.

Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο θα είναι παρούσα όλη η κωπηλατική οικογένεια Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, και πρωταθλητές Ευρώπης  βαλκανιονίκες, πανελληνιονίκες, νέοι κωπηλάτες/τριες, τμήματα ενηλίκων, ελεύθεροι αθλούμενοι.

Εκτός από την ΕΚΟΦΝΣ σημαντικοί αρωγοί στην διοργάνωση είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , ο Δήμος Θεσσαλονίκης και βέβαια τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης και το άξιο προσωπικό τους που μαζί με την Επιτροπή Διοίκησης του Παλέ έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να τις βρείτε ΕΔΩ.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα μεταδοθεί σε LIVE STREAM από της επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας στο Facebook και από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο YOUTUBE μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ.