20/05/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Με ρεκόρ προσέλευσης και συμμετοχών το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου το “1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας”, το οποίο διεξήχθη με 750 και πλέον συμμετέχοντες και με περισσότερους από 2000 θεατές στο θρυλικό Παλέ Ντε Σπορ (Αλεξάνδρειο Μέλαθρο) της Θεσσαλονίκης.

Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν πρόσωπα της πολιτικής και τοπικής αρχής, όπως ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ζεϊμπέκης και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, παρεβρέθηκε όλο το κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας, συνοδευόμενο από τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ Τζάνι Ποστιλιόνε. Μάλιστα, ο Ναπολιτάνος προπονητής βραβεύθηκε μαζί με τον Στέφανο Ντούσκο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η ΕΚΟΦΝΣ τίμησε την Βούλα Πατουλίδου.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος επιτεύχθηκαν δυο ρεκόρ, το ένα από τη Ζωή Φίτσιου στα 2000μ. ελαφρών βαρών και το άλλο από τον 12χρονο Δημήτρη Μιτακίδη στα 1000μ. Σπουδαία μάχη έγινε στην κατηγορία ΟΠΕΝ των 2000 μεταξύ του χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου και των Παγκόσμιων πρωταθλητών Γιάννη Καλανδαρίδη και Θανάση Παλαιοπάνο. Ο Καλανδαρίδης κατέκτησε την 1η θέση, με τον Ντούσκο να ακολουθεί στη 2η και τον Θανάση Παλαιοπάνο στην 3η.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Ήταν ο καλύτερος αγώνας κλειστής κωπηλασίας που έγινε στην Ελλάδα και θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο γιατί ήταν το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με κάθε επισημότητα, αλλά και γιατί συγκέντρωσε περισσότερους από 750 συμμετέχοντες αλλά και πάνω από 2000 θεατές που παρακολούθησαν με τη φυσική τους παρουσία τους αγώνες στο ιστορικό Παλε Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες από 7 ώρες, το παρκέ που είχε μεγαλουργήσει ο Νίκος Γκάλης είχε μετατραπεί σε μια κωπηλατική αρένα, με τα εργόμετρα να παίρνουν φωτιά από αθλητές κι αθλούμενους όλων των ηλικιών, από 12 έως 70 ετών, που έχυσαν καντάρια ιδρώτα για να διακριθούν σε αυτή τη ιστορική διοργάνωση.

Μοναδικές εικόνες και στην κεντρική εξέδρα που πλημμύρισε από κόσμο ο οποίος πολλές φορές έφτανε ως την αρένα, προκειμένου να δώσει ώθηση στον δικό του αθλητή-αθλήτρια. Από το πολυπληθές κοινό που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο “Νικ Γκάλης Hall” ξεχώρισε η παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, της Αντιπεριφερειάρχου Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και χρυσής Ολυμπιονίκου Βούλας Πατουλίδου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του αντιδημάρχου Νίκου Ζεϊμπέκη και πολλών ακόμη εκπροσώπων φορέων και ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Στα αγωνιστικά αξιοσημείωτα τα δυο ρεκόρ που έγιναν από τη Ζωή Φίτσιου στα 2000μ. ελαφρά βάρη καθώς και του 12χρονου Δημήτρη Μιτακίδη στα 1000μ., ωστόσο την παράσταση έκλεψε η κόντρα στην κατηγορία ΟΠΕΝ των 2000 ανάμεσα στον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο και τους Παγκόσμιους πρωταθλητές Γιάννη Καλανδαρίδη και Θανάση Παλαιοπάνο, με τον Καλανδαρίδη τελικά να κατακτά την 1η θέση, τον Στέφανο τη 2η και τον Θανάση Παλαιοπάνο την 3η. Σπουδαίες μάχες έγιναν και στις σκυταλοδρομίες σε άνδρες και γυναίκες ένα αγώνισμα που έκλεισε το πρόγραμμα.

Στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το παρών έδωσε και όλο το κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας που διέκοψε την προετοιμασία του στο Σχοινιά συνοδευόμενο από τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ Τζάνι Ποστιλιόνε, που μαζί με τον Στέφανο Ντούσκο βραβεύτηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης όπως και ο Δήμος βραβεύτηκε καθώς και η Βούλα Πατουλίδου από την Ομοσπονδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλος ο αγώνας καλύφθηκε live stream από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο Youtube, όπου τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 4000 θεατές αριθμούς που συνεχίζει να ανεβαίνει.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα δείτε τα ΕΔΩ

Comments are closed.