30/11/2023
Συνεντεύξεις - Αφιερώματα

Γιάννης Χρυσόπουλος: «Δεδομένης της κατάστασης, η πορεία μας ήταν εξαιρετική»

Με τον τίτλο του πολυνίκη και με τους αθλητές του να πετυχαίνουν πέντε νέα ρεκόρ αγώνων, ολοκληρώθηκε η παρουσία του ΝΟΘ στο ενιαίο 86ο πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στις 22-26 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

O προπονητής του ομίλου, Γιάννης Χρυσόπουλος μίλησε στο rowit.gr τόσο για εντυπωσιακή πορεία του ΝΟ Θεσσαλονίκης, όσο και για την επερχόμενη αγωνιστική δράση.

«Ο καιρός είναι ένας αστάθμητος παράγοντας»

O κ. Χρυσόπουλος επισημαίνει: «Φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν λίγο διαφορετικό λόγω του κορωνοϊού. Κάτι το αρνητικό είναι ότι λόγω της κατάστασης η διοργάνωση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Από την άλλη, και η ομοσπονδία δυσκολεύτηκε λόγω του ότι υπήρχαν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που έπρεπε να τηρηθούν για όλους τους παρευρισκομένους. Μάλιστα, αντιμετωπίσαμε ορισμένα προβλήματα -κυρίως τις πρώτες δυο μέρες λόγω του καιρού. Όπως και να το κάνουμε, πάντως, αυτός είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση.».

«Δεδομένης της κατάστασης, η πορεία μας ήταν εξαιρετική»

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Χρυσόπουλος, εξηγεί: «Η ομάδα μας πήγε πολύ καλά, αν και λόγω της καραντίνας ορισμένοι αθλητές μας έμειναν πίσω στην προπόνηση τους. Θεωρώ ότι δεδομένης της κατάστασης η πορεία μας ήταν εξαιρετική».

 

 

«Είτε στα Γιάννενα είτε στην Αθήνα δεν υπήρχε διαφορά γι’ εμάς»

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις ορισμένων ομίλων για την απόρριψη του στίβου των Ιωαννίνων, ο έμπειρος προπονητής αναφέρει: «Δεν πιστεύω ότι υπήρχε γι’ εμάς διαφορά. Είτε πηγαίναμε στα Γιάννενα είτε στην Αθήνα ήταν εξίσου μακριά. Εφόσον η Ομοσπονδία θεώρησε ότι έπρεπε να γίνει  διοργάνωση στην Αθήνα για υγειονομικούς λόγους, έπρεπε να δεχτούμε την απόφασή της».

«Πλέον επικεντρωνόμαστε στους επόμενους στόχους μας»

Κλείνοντας, συμπληρώνει τα εξής: «Πλέον επικεντρωνόμαστε στους επόμενους στόχους μας. Η αμέσως επόμενη διοργάνωση είναι οι αγώνες της κατηγορίας ανάπτυξης που θα γίνουν στη Κεφαλονιά, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου, με μια μικρή παύση οι αθλητές μας θα συνεχίσουν την προπόνηση. Μετά από αυτό, υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Κ23 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Παρ’ όλα αυτά, δεν γνωρίζω αν θα πραγματοποιηθεί. Έχω τις επιφυλάξεις μου διότι, αυτές τις ημέρες ακυρώθηκε το βαλκανικό πρωτάθλημα που θα διεξαγόταν τον Σεπτέμβριο στο Ιάσιο της Ρουμανίας».

Στη παρακάτω δημοσίευση ακολουθούν τα πανελλήνια ρεκόρ του ομίλου, όπως τα αναφέρει ο ΝΟΘ:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2595773584009207&id=1636370713282837

administrator
Όπως στα περισσότερα παιδιά έτσι και για εμένα, η πρώτη επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο. Μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς, αθλητική εφημερίδα ή ένα στοιχηματικό κουπόνι στο χέρι. Τα χρόνια πέρασαν και εν τέλει κατάφερα να κάνω επάγγελμα το παιδικό μου όνειρο. Καθοριστικό ήταν για εμένα το πέρασμα μου από τις εφημερίδες της πόλης μου, του Βόλου (Θεσσαλία, Ταχυδρόμο), στις οποίες μου ανατέθηκαν αρκετά θέματα ερασιτεχνικών αθλημάτων. Κάπως έτσι κατάφερα να βγάλω τις "παρωπίδες" και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι ζουν στην αφάνεια, λόγω ελάχιστης έως και μηδαμινής προβολής του αθλήματος τους. Έχοντας γράψει αρκετά κωπηλατικά θέματα, ενθουσιάστηκα με το άθλημα αυτό. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ (ερασιτεχνικά βέβαια) και διαπίστωσα τη μαγεία που νιώθει ο κάθε αθλητής όταν πιάνει κουπί στα χέρια του. Κάπως έτσι, ο αδαής δημοσιογράφος έμαθε ότι οι κωπηλάτες δεν τραβούν κουπί πάνω σε κανό. Στην πορεία αγάπησε αυτό το υπέροχο άθλημα. Πλέον προσπαθεί μέσω του rowit να του δώσει την σημασία που αξίζει.