29/09/2023
Όμιλοι

Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Τον τίτλο του Πολυνίκη ο ΝΟΘ, αυτόν του πρωταθλητή ο ΝΟΙ

Με τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης να ανακηρύσσεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πολυνίκης Ελλάδος, ολοκληρώθηκε το 86ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Αξίζει να υπενθυμιστει ότι για πρώτη φορά η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου σε μια φάση, λόγω της πανδημίας του κωρονοϊού.

Οι κωπηλάτες του ΝΟΘ κρέμασαν στο στήθος τους 27 μετάλλια εκ των οποίων 11 χρυσά, 10 ασημένια και 6 χάλκινα. Ο ΕΝΟΑ κατέλαβε για πρώτη φορά τη 2η θέση στο πίνακα των μεταλλίων,  συλλέγοντας 14 μετάλλια εκ των οποίων 8 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα. Την αμέσως επόμενη κέρδισε ο ΝΟ Ιωαννίνων, με τη συγκομιδή του να φτάνει τα 18 μετάλλια, εκ των οποίων 6 χρυσά, 10 ασημένια και 2 χάλκινα. Ακολουθεί ο πίνακας των μεταλλίων ΕΔΩ.

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας κατέκτησε ο ΝΟ Ιωαννίνων,  αφού συγκέντρωσε 328 βαθμούς. Στη 2η θέση κατετάγη ο ΝΟΘ με 303,5, ενώ τρίτος ο ΟΕΑΝΑ Βόλου με 166.5. Ακολουθεί όλη η βαθμολογία ΕΔΩ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, σχετικά με την περσινή χρονιά, εισχώρησαν επιπλέον πέντε όμιλοι στον πίνακα των μεταλλίων. Οι 26 από τους  29 ομίλους που συμμετείχαν κατάφεραν να κερδίσουν μετάλλια, ενώ πέρυσι το πέτυχαν αυτό οι 21 από τους 28.

Σάρωσαν τα μετάλλια οι Μ.Κυρίδου-Χ.Μπούρμπου

Η αυλαία των αγώνων έπεσε με τον τελικό της οκτακώπου των ανδρών, στην οποία ο ΝΟ Ιωαννίνων κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο, φτάνοντας τα 4 για την Κυριακή. Από την άλλη, ο ΝΟΘ την τελευταία μέρα των αγώνων κατέλαβε 6 χρυσά. Μάλιστα, οι πρωταγωνίστριες του ομίλου ήταν γι’ακόμη μια φορά οι Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου. Τα σπουδαία κορίτσια πρόσθεσαν στην τροπαιοθήκη τους 4 χρυσά, κατακτώντας την πρώτη θέση σε όλους τους τελικούς που αγωνίστηκαν. Ωστόσο,  η Αννέτα Κυρίδου κέρδισε 3 χρυσά.

Παράλληλα, από δυο χρυσά κατέκτησαν οι Στέφανος Ντούσκος, Πέτρος Γκαϊδατζής, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Σταύρος Σουλαρίκας.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι, ο Γιάννης Κουρκουρίκης έδωσε το παρόν στο 37ο συνεχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα της καριέρας του, διανύοντας μάλιστα τα  49 έτη. Πλην αυτού, συμμετείχαν και ορισμένοι ακόμη, όμως, νεότεροί βετεράνοι “του κουπιού”,  όπως ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιώργος Δημητρίου του ΝΟΙ.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των τελικών της Κυριακής  ΕΔΩ.

Καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος, η Δημόσια τηλεόραση μετέδωσε τους αγώνες μέσω της συχνότητας της ΕΡΤSports, κάτι που είχε να συμβεί 25 χρόνια.