12/04/2024
Συνεντεύξεις - Αφιερώματα

Ευαγγελία Αναστασιάδου: «Ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς»

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κύλησε το 86ο ενιαίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχινιά (στις 22-26 Ιουλίου) για την Ευαγγελία Αναστασιάδου, καθώς με τις εξαιρετικές της εμφανίσεις κατάφερε να προσθέσει τέσσερα μετάλλια στο παλμαρέ της (τρια χρυσά και ένα χάλκινο). Στον απόηχο της διοργάνωσης, το αστέρι του ΝΟΚ παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα της Καστοριάς Ορίζοντες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε λόγο τόσο για την πορεία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα όσο κα για τους επόμενους στόχους της. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πρώτα της βήματα στο χώρο της κωπηλασίας, καθώς και στα πρότυπα της σε αυτήν. Τέλος, η πολλά υποσχόμενη αθλήτρια προέτρεψε τα νέα παιδιά να δοκιμάσουν το άθλημα.

Η συνέντευξη της ταλαντούχας κωπηλάτριας:

 

Ευαγγελία Αναστασιάδου: «Ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς»

Η “Χρυσή” Κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς Ευαγγελία Αναστασιάδου, μίλησε για τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, για την έως τώρα πορεία της και για τους επόμενους στόχους της.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου, γύρισε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας με μια βαλίτσα γεμάτη μετάλλια. Η Ευαγγελία πήρε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του σκιφ Νεανίδων και στο αγώνισμα του διπλού σκιφ Νεανίδων μαζί με την Στέλλα Νάτσιουλα. Επίσης κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο μαζί με τη Βασιλική Ρέββα, στο αγώνισμα του διπλού σκιφ Γυναικών Ελαφρών Βαρών. Οι Αναστασιάδου και Ρέββα κατέκτησαν την τρίτη θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου Νεανίδων.

«Πιστεύω πως ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς. Είχαμε πολλά χρόνια να κατακτήσουμε τέσσερα χρυσά μετάλλια και να ανέβουμε τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Φέτος το καταφέραμε, με μια άριστη συνεργασία με τους προπονητές μας», ήταν τα λόγια της Ευαγγελίας.

Τα πρώτα αθλητικά βήματα της Ευαγγελίας        

Για περίπου τέσσερα χρόνια, η Ευαγγελία Αναστασιάδου ασχολούνταν με τον στίβο. Κάποια στιγμή, ακολουθώντας τα βήματα της μεγάλης της αδελφής, ξεκίνησε το άθλημα της κωπηλασίας.

Πρότυπο για την Ευαγγελία υπήρξαν οι Καστοριανοί Ολυμπιονίκες Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Γιάννης Χρήστου: «Με κέρδισε η κωπηλασία. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι Ολυμπιονίκες μας. Τους κοιτάζεις, τους θαυμάζεις, τους μιλάς, προπονήσε μαζί τους. Θέλεις να γίνεις σαν αυτούς», ήταν τα λόγια της χρυσής κωπηλάτριας.

Η δεύτερη οικογένεια για την Ευαγγελία, είναι αυτή του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, όπου τόσο το Δ.Σ., όσο και οι προπονητές είναι πάντοτε δίπλα της και την στηρίζουν σε κάθε της βήμα.

Εντατικές προπονήσεις για την Ευαγγελία

Η Ευαγγελία, ξυπνάει καθημερινά στις 6:00 το πρωί, για να ξεκινήσει κατευθείαν την πρωινή της προπόνηση, η οποία διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Ακολουθεί ξεκούραση και αμέσως μετά πάλι τρίωρη προπόνηση. Οι προπονήσεις γίνονται κυρίως εντός του υδάτινου στίβου.

Η Ευαγγελία, επέστρεψε για λίγες ημέρες στα πάτρια εδάφη, για την “εβδομάδα ξεκούρασης”, όπως την αποκαλούν οι αθλητές. Ωστόσο η προπόνηση δεν παύει ποτέ, «Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, στέλνει το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Βέβαια κατά την ολιγοήμερη παραμονή μου στην Καστοριά, είχα την ευκαιρία να δω την οικογένειά μου που λατρεύω, αλλά και να αλλάξω παραστάσεις»:, μας ενημέρωσε η Ευαγγελία.

Παρά τις εντατικές προπονήσεις και το φορτωμένο πρόγραμμα, η Ευαγγελία είναι πάντοτε χαμογελαστή και κυρίως συνειδητοποιημένη σχετικά με τους στόχους που έχει θέσει: «Όταν έχεις όνειρα και στόχους, δεν θυσιάζεις κάτι για να τα εκπληρώσεις. Δεν νιώθω ότι στερούμε κάποια πράγματα. Κυνηγάω το όνειρό μου».

Στη παρούσα φάση στόχος της Ευαγγελίας είναι μια καλή εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 23 το οποίο θα πραγματοποιηθεί  στα τέλη του Σεπτέμβρη. Ωστόσο τον Οκτώβριο ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Ανδρών-Γυναικών. Επόμενος στόχος αποτελεί η πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο «Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του ‘21 συμβάλλουν στο να διαπιστώσεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, το επίπεδό σου, τι χρειάζεται να αλλάξεις και πώς είσαι σε σχέση με τους αντιπάλους σου», διευκρίνισε η χρυσή αθλήτρια.

Κλείνοντας η Ευαγγελία, τόνισε πως η πόλη της Καστοριάς είναι μια πανέμορφη πόλη, με έντονο το υγρό στοιχείο. Η λίμνη αποτελεί πόλο έλξης για τα νέα παιδιά ώστε να ασχοληθούν με τον υδάτινο αθλητισμό, ο οποίος κάλλιστα μπορεί να ξεκινήσει και ως παιχνίδι «Τα μικρά παιδιά που ασχολούνται με την κωπηλασία, ενθουσιάζονται γιατί περνάνε καλά. Δοκιμάζουν τις βάρκες, κολυμπούν, μαθαίνουν να αθλούνται σε ατομικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Η κωπηλασία, κατά την άποψή μου, μπορεί να σου προσφέρει ένα λαμπρό μέλλον. Στην Ακαδημία του ΝΟΚ, έχουμε εξαιρετικούς προπονητές, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά πάνω στο άθλημα της κωπηλασίας».

 

” Η Ευαγγελία στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ορίζοντες