29/09/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Ακόμη δυο τελικοί για “τα ελληνικά κουπιά”

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άνοιξε σήμερα, Σάββατο, το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων Νεανίδων που διεξάγεται στο Βελιγράδι της Σερβίας για τη γαλανόλευκη. Μετά τις χθεσινές προκρίσεις σε δυο τελικούς, τα ελληνικά κουπιά σφράγισαν ακόμη δυο συμμετοχές στα έξι κορυφαία πληρώματα της Ευρώπης.

Τα κορίτσια του διπλού σκιφ νεανίδων Ευαγγελία Φράγκου και Στέλλα Νατσιούλα σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κούρσα, κατόρθωσαν να λάβουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος τους. Οι ταλαντούχες αθλήτριες τερμάτισαν στη 2η θέση του ημιτελικού με χρόνο 7:35:52, πίσω από τη Λευκορωσία (έκανε χρόνο 7:31:33) η οποία διατηρούσε την υπεροχή της καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας. Εκτός από τα δυο προαναφερόμενα πληρώματα, την παρουσία τους στον τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί γύρω στις 15:45, κατοχύρωσαν η Ρωσία (με 7:34:35) και η Πολωνία (7:44:75).

 

Εν συνεχεία, επιτεύχθη ακόμη μια πρόκριση από το διπλό σκιφ εφήβων με τον Δημήτρη Στασινό και τον Γιώργο Μακρυγιάννη. Το πλήρωμα της γαλανόλευκης, έλαβε μέρος στον ημιτελικό του αγωνίσματος και κατέλαβε την 2η θέση με χρόνο 6:38:78. Οι Έλληνες αθλητές βρίσκονταν από τη πρώτη στιγμή μέσα στις 3 πρώτες θέσεις. Μάλιστα, στα τελευταία μέτρα έφτασαν κοντά στο να πάρουν την 1η θέση από την Πολωνία (έκανε χρόνο 6:38:12). Εκτός του Ελληνικού και Πολωνικού πληρώματος, μια θέση στον τελικό (θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 15:35) κατοχύρωσε και η Γαλλία (με 6:39:81).