Δυο τελικοί και δυο ημιτελικοί για “τη γαλανόλευκη”

Με τις καλύτερες περγαμηνές έπεσε η αυλαία της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων για την εθνική μας ομάδα. Τα “γαλανόλευκα κουπιά” κατόρθωσαν στο δεύτερο μέρος του προγράμματος να πετύχουν δυο προκρίσεις σε τελικούς. Υπενθυμίζεται ό,τι νωρίτερα είχαν ήδη επιτευχθή δυο προκρίσεις σε ημιτελικούς.

Με την αρκετά καλή της απόδοση, η τετράκωπος των νεανίδων, η οποία απαρτιζόταν  από την Ισμήνη Νόνη, την Παρθένα Παπατέρπου, την Ελένη Χαραλαμπίδου και την Ιωάννα Ασβεστά κατέλαβε την 3η θέση στο ρεπεσάζ, αποτέλεσμα το οποίο την στέλνει στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα λάβει χώρα την Κυριακή (27/9), γύρω στις 15:00.

Το Ελληνικό πλήρωμα βρισκόταν εξ αρχής σε τροχιάς πρόκρισης, διατηρώντας παράλληλα και απόσταση ασφαλείας από την Πολωνία η οποία κατετάγη 4η. Ο χρόνος τον οποίο διήνυσαν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες ήταν 7:16:95. Την πρόκριση πήραν επίσης, οι Ρουμάνες που κατέλαβαν την 1η  θέση(7:14:94), οι Ρωσίδες που τερμάτισαν 2ες, καθώς και οι 4ες Πολωνές.

Μερικά λεπτά αργότερα έπεσε στη μάχη της πρόκρισης μέσω του ρεπεσάζ η τετράκωπος των εφήβων, την οποία συνέθεταν ο Σπύρος Γεωργίου, ο Ιάσωνας Εξάρχου, ο Παύλος Φαϊτάς και ο Ανδρέας Καρέτσος. Οι Έλληνες αθλητές κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, παρ’ όλα αυτά η 3η θέση που κατέκτησαν (με χρόνο 6:36:21) δεν ήταν αρκετή ώστε να τα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. Την πρόκριση εξασφάλισε η Πολωνία που έλαβε την 1η θέση (με 6:29:71), καθώς και η 2η  Ισπανία (με 6:33:36).

Σπουδαία επίτευγμα πέτυχαν οι Σταύρος Συμεωνίδης και Λεωνίδας Τζουμεζής, καθώς τερμάτισαν στην 1η θέση του ρεπεσάζ της δίκωπου εφήβων και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Το τούρκικο πλήρωμα των Cegen Yunus Emre και Kurt Ulas οδηγούσε την κούρσα στο μεγαλύτερο διάστημα της. Όμως, οι Έλληνες αθλητές που κατείχαν την 2η  θέση, ανέβασαν ρυθμό στα τελευταία 500 μέτρα και κατέκτησαν την 1η θέση με μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τους Τόυρκους (με 7:02:31).

Την Κυριακή σχεδόν στις 12.35, οι Έλληνες πρωταθλητές θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, όπου και θα βρουν ξανά αντιμέτωπους τους Τούρκους συναθλητές τους.