28/09/2023
Όμιλοι Παράκτια Κωπηλασία

Ακόμη μια επιτυχία για το τετραπλό του ΝΟΘ

Ακόμη μια σπουδαία επιτυχία πρoστέθηκε στο παλμαρέ του τετραπλού μετά πηδαλιούχου παράκτιας κωπηλασίας του ΝΟΘ, στο Challenge Prince Albert II του Μονακό. Το ελληνικό πλήρωμα το οποίο απαρτιζόταν από τους Παναγιώτα Γκέκα (πηδαλιούχος), Πέτρο Μπαλλή, Μιχάλη Καλέντη, Σπύρο Καλέντζη και Στέφανο Καπάκογλου τερμάτισε στην 4η θέση του τελικού. Γι’αυτό τους το κατόρθωμα οι κωπηλάτες του ΝΟ Θεασσαλονίκης κέρδισαν το έπαθλο των 1000€ (200€ έκαστος). Ο προπονητής ο οποίος ανέλαβε να τους συνοδεύσει στο νέο τους εγχείρημα ήταν ο Γιάννης Χρυσόπουλος.

 

 

Με ιδιαίτερα δυνατή εκκίνηση τα ελληνικά κουπιά βρέθηκαν στη πρώτη θέση μαζί με τους Ιταλούς και τους Μονεγάσκους. Παρ’όλα αυτά ένα ατυχές συμβάν (τα κουπιά των Ιταλών βρήκαν πάνω στη Γκέκα) άφησε πίσω την Ελλάδα. Εν τέλει, το γαλανόλευκο πλήρωμα ανέβασε ρυθμούς και επανήλθε καταλαμβάνωντας την 4η θέση (με χρόνο 27.49.90).

 

Η μεγάλη νικήτρια του τελικού ήταν η ομάδα του Μονακό με τους Antognelli Quentin, Noirot Vincent, Delhon Gaetan, Gazaix Julien, Stefanelli Clara (πηδαλιούχος) κάνοντας χρόνο 26.18.80. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε το πλήρωμα των Πορτογάλων αποτελούμενο από τους Nuno Coelho, Nuno Mendes, Vasco Bessa, Robert Rodrigues (με 27.08.30). Μια θέση πιο πίσω τερμάτισε η ιταλική βάρκα των Costa Giacomo, Giorgio Casaccia Gibelli, Federico Garibaldi, Edoardo Marchetti και Alessandro Calder (πηδαλιούχος), διαγράφοντας χρόνο 27.38.10.

 

 

Στο εν λόγω τουρνουά, το οποίο διοργανώθηκε από τον πρίγκιπα του μεσογειακού κρατιδίου, Αλβέρτο τα έπαθλα τα οποία δόθηκαν στους νικητές ήταν τα εξής: 1οι : 2,500€, 2οι: 2000€,3οι: 1500€, 4οι:1000€.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι, η Ιταλία κατέκτησε την 1η  θέση στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χονγκ Κονγκ στο οποίο τα κουπιά του ΝΟΘ κατέλαβαν την 7η , ενώ το Μονακό την 4η. Υπενθυμίζουμε ότι σε εκείνη την διοργάνωση η ελληνική βάρκα είχε παραταχθεί με κάποιες διαφοροποιήσεις στη σύνθεση του. Αντί του Σπύρου Καλέντζη και του Στέφανου Καπακόγλου συμμετείχαν οι Νίκος Δεμελής και Παναγιώτης Υψηλάντης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *