Δυο τελικοί και πέντε ημιτελικοί για την “γαλανόλευκη” στο Ράτσιτσε

Με δυο ακόμη θετικά αποτελέσματα συνεχίστηκε σήμερα η πορεία των “ελληνικών κουπιών” στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 στο Ρέτσιτσε της Τσεχίας. Πλέον, η αποστολή της εθνικής ομάδας “έχει κλειδώσει” την δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό και την πέμπτη σε ημιτελικό.

Η δίκωπος άνευ των αγοριών η οποία στελεχώνεται από τον Παύλο Φαΐτα και τον Δημήτρη Ζωγράφο έλαβε την 3η θέση του ημιτελικού, σημειώνοντας χρόνο 06:29.05 και προκρίθηκε στα 6 καλύτερα πληρώματα του κόσμου. Οι δυο πρώτες θέσεις για τον τελικό καταλήφθηκαν από τους Λετονούς Dovydas και Domantas Stankunas (με 06:25.89) και τους Τούρκους Kaan Aydin και Aydin Sahin (με 06:27.79).

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πλήρωμα που εξασφάλισε την συμμετοχή του σε τελικό είναι το διπλό σκιφ ελ. βαρών των κοριτσιών με τις αδερφές Ειρήνη και Έλενα Βαρελοπούλου.

Η τετράκωπος των αγοριών με τους Λεωνίδα Τζουμέζη, Ζήση Μπουκουβάλα, Στέφανο Καπάκογλου και Θοδωρή Λαπίκοφ κατέλαβε την 3η θέση του ρεπεσάζ με χρόνο 06:10.59 και πέρασε στα ημιτελικά. Μπροστά από το ελληνικό σκάφος τερμάτισαν οι Ελβετοί Nils Schneider, Dominic Condrau, Patrick Brunner και Maurin Lange με 06:06.17, καθώς και οι Ρώσοι Oleg Dudko, Valerii Nepsha, Artem Rudnichenko, Ivan Kladov με 06:06.37.

Το πρόγραμμα της αυριανής μέρας για την εθνική:

11:50 Σκιφ ελ βαρών Ευαγγελία Αναστασιάδου (ημιτελικός)
12:11 Σκιφ ελ βαρών Αντώνης Παπακωνσταντίνου (ημιτελικός)
12:18 Διπλό σκιφ Αγγελική Αραμπατζή-Ευαγγελία Φράγκου (ημιτελικός)
12:39 Διπλό σκιφ Χρήστος Στεργιάκας-Θανάσης Παλαιοπάνος (ημιτελικός)
12:46 Τετράκωπος άνευ Τζουμέζης-Μπουκουβάλας-Καπάκογλου-Λαπίκοφ (ημιτελικός)
17:15 Δίκωπος άνευ Ζωγράφος-Φαΐτας (τελικός)