5ος στον κόσμο ο Ζησιμίδης

Σε μια αρκετά ικανοποιητική παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 το οποίο διεξήχθη στις πόλεις Sarasota και Bradenton, στη Φλόριντα των Η.Π.Α., ο Κύπριος κωπηλάτης Αλέξανδρος Ζησιμήδης κατάφερε να αποσπάσει την 5η θέση στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών. Ο έμπειρος αθλητής κατέκτησε την 5η θέση κάνοντας χρόνο 07:17.60.

Ανακοίνωση σχετική με την είδηση έβγαλε η Κυπριακή ομοσπονδία  κωπηλασίας:

Στην 5η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κάτω των 23  (U23)ο Κύπριος κωπηλάτης Αλέξανδρος Ζησιμίδης

Ο  αθλητής μας Αλέξανδρος Ζησιμίδης  σε μια πολύ καλή εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών που διεξήχθη στις Πόλεις Sarasota και Bradenton, στη Florida των Η.Π.Α.στην κατηγορία μονό σκίφ ελαφρών  ανδρών  (Lightweight Men’s Single (BLM1x) σε μια συναρπαστική κούρσα τερμάτισε στην 5η θέση.

Ο αθλητής μας κατάφερε να προκριθεί  τερματίζοντας 1ος στην2ην προκριματική σειρά   με χρόνο 07:11.32  και να περάσει στον ημιτελικό. Στον2ονημιτελικό τερμάτισε στη 2η θέση με χρόνο 7:02:76, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό όπου και κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση με χρόνο 07:17.60 ανάμεσα σε 21 συνολικά χώρες. Ο Αλέξανδρος στην προηγούμενη του συμμετοχή, στους αγώνες του 2017, στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας κατέκτησε την 8η θέση.

Συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο  και τον προπονητή του Αριστοτέλη Ιωάννου  για την προσπάθεια τους.

Επίσης σήμερα το πρωί  αναχώρησε για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που θα διεξαχθεί  από τις 7-11 Αυγούστου στο Τόκυο ο αθλητής μας Ρεαρ Νικήτα. Τον αθλητή συνοδεύει η Ομοσπονδιακός προπονήτρια Μαρία Χατζηηλία. Πρίν τους αγώνες ο αθλητής μας θα λάβει μέρος σε κοινόβιο προετοιμασίας.

Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμαι τον διαχρονικό χορηγό μας ΟΠΑΠ Κύπρου  που με την βοήθεια του μπορούμε να δίνουμε στους αθλητές μας την δυνατότητα για  να συμμετέχουν στους αγώνες και να εκπροσωπούν επάξια την χώρα μας, αφού ως μικρή Ομοσπονδία δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να στηρίζουμε τους αθλητές όπως θα θέλαμε.