20/05/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Μια ακόμη ευκαιρία στα ρεπεσάζ για Μπούρμπου-Κυρίδου

Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου πάλεψαν, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω και να πάρουν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου άνευ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων, λαμβάνοντας την 5η θέση τους προκριματικού. Πλέον, έχουν μια ακόμη ευκαιρία να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο μέσω του αυριανού ρεπεσάζ ( τα ξημερώματα Κυριακής στις 03.50).

Στη κούρσα όπου οι ταλαντούχες αθλήτριες πήραν το βάφτισμα του πυρός στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο παράγοντας “άγχος”. Το δίδυμο του ΝΟΘ κόλλησε από νωρίς στην 4η θέση και βρέθηκε εκτός διεκδίκησης της πρώτης τριάδας που προσφέρει πρόκριση στον ημιτελικό. Από ένα σημείο και μετά τα δυο κορίτσια έριξαν το ρυθμό τους, ούτως ώστε να διατηρήσουν δυνάμεις για τον επαναληπτικό, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια τους στην 5η θέση.

Οι πρώτες τρεις θέσεις συμπληρώθηκαν τον Καναδά (7:18.34), τη Ρουμανία (7:20.36) και την Ιταλία (7:22.79).

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Τη δεύτερη ευκαιρία τους θα έχουν για να περάσουν στα ημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου μετά την 5η θέση που κατέλαβαν στα προκριματικά της δικώπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κωπηλατοδρόμιο Sea Foresrt Waterway του Τόκιο.

Τα δυο κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη στην πρεμιέρα τους σε ολυμπιακό αγώνα παρουσιάστηκαν με αρκετό άγχος, δεν έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μείνουν από νωρίς στην 4η θέση και εκτός διεκδίκησης των τριών πρώτων εισιτηρίων που οδηγούσαν απευθείας στα ημιτελικά.

Έτσι ανέκοψαν ταχύτητα προκειμένου να κρατήσουν δυνάμεις για τον αυριανό επαναληπτικό τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση 7:33.94. Τα τρία εισιτήρια για τα ημιτελικά πήραν οι Καναδάς (7:18.34), Ρουμανία (7:20.36) και Ιταλία (7:22.79) ενώ την 4η θέση πήραν οι ΗΠΑ (7:26.95) που θα αγωνιστούν επίσης μαζί με το ελληνικό πλήρωμα στον επαναληπτικό ο οποίος θα γίνει αύριο Κυριακή στις 09:50 τοπική, 03:50 ώρα Ελλάδας.

Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα στον αυριανό επαναληπτικό θα αγωνιστούν οι Ιρλανδία (σήμερα έκανε 7:24.71) και Κίνα (σήμερα έκανε 7:45.55) με τη μία βάρκα να μένει εκτός ημιτελικού.

Η Μαρία Κυρίδου, κι ενώ η Χριστίνα Μπούρμπου κλήθηκε από το αντιντόπινγκ, τόνισε μετά την κούρσα «Ξεκινήσαμε την κούρσα δυνατά να δούμε που θα είμαστε με τα υπόλοιπα πληρώματα. Πιέσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε στο πρώτο μισό της κούρσας, ύστερα όμως δεν δώσαμε το 100%, διότι θέλαμε να κρατήσουμε δυνάμεις για αύριο. Ελπίζουμε για το καλύτερο δυνατό. Ότι υπήρχε λίγο άγχος, υπήρχε.

Εγώ προσωπικά το διαχειρίστηκα καλά το άγχος μου. Πιστεύω, πιο πολύ έφταιξε το ότι δεν είχαμε συνεννοηθεί για το πως θα διαχειριστούμε τη κούρσα, μάλλον το είχαμε συνεννοηθεί αλλά δεν βγήκε ακριβώς το ίδιο. Οπότε αύριο θα πάμε με στόχο να καταβάλουμε το 100%. Είμαι αισιόδοξη. Το πλάνο για την κούρσα είναι καλό. Ωστόσο, αυτό που ξεκινήσαμε σήμερα θα το πάμε ως το τέλος».