15/07/2024
Όμιλοι Διεθνή

Σημαντική επιτυχία για αθλήτριες της RYCC Savoia!

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι αθλήτριες της Reale Yacht Club Canottieri Savoia, Giulia Landolfi και Alesia Murzich, καθώς έλαβαν το χρυσό μετάλλιο στην 68η Ιστορική Ρεγκάτα των Ναυτικών Δημοκρατιών της Βενετίας.

Έτσι λοιπόν, η πολλάκις πρωταθλήτρια Ιταλίας Alesia και η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης Giulia έγιναν οι πρώτες κωπηλάτριες από την περιφέρεια της Καμπανία, οι οποίες θριάμβευσαν στους αγώνες.

Τα δυο κορίτια τα οποία αποτέλεσαν μέλη του πληρώματος του Αμάλφι, μαζί με τους με τους Giovanni Bottone, Silvia Ingenito, Enzo Sotero, Andrea Carrano, Lisa Franzese και Raffaele Carrano, κατάφεραν να ξεπεράσουν τη Γένοβα, τη Βενετία και την Πίζα, ανεβαίνοντας στην 1η θέση του πόντιουμ.

«Η νίκη των αθλητριών μας αποτελεί σημαντικό ορόσημο και για την κωπηλασία της Καμπανίας και για τον Όμιλο, που συνεχίζει να προωθεί την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό και να συνεισφέρει στην εξέλιξη της γυναικείας κωπηλασίας», τονίζει ο πρόεδρος Fabrizio Cattaneo della Volta.

«Το επίτευγμα των κοριτσιών σε αυτή την όμορφη και με κύρος διοργάνωση αποδεικνύει ότι η γυναικεία κωπηλασία πληρεί όλα τα εχέγγυα, για να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί μια ολοένα και μεγαλύτερη κοινότητα», λέει ο Flaviano Ciriello,τεχνικός σύμβουλος του γυναικείου κωπηλατικού τμήματος της RYCC Savoia.

Σημειώνεται ότι τη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε χάρις σε πρωτοβουλία της Γενικής Επιτροπής των Ναυτικών Δημοκρατιών πήραν μέρος για τρίτη φορά οι γυναίκες αθλήτριες, ενώ το Αμάλφι κατέκτησε για πρώτη φορά την πρωτιά.