17/04/2024
Όμιλοι

Η γιορτή των 60 χρόνων του Ν.Ο.Κατ.

Εν μέσω ευχάριστου κλίματος, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Αυγούστου (στις 20.30) στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης εκδήλωση για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ν.Ο. Κατερίνης:

«Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην ιστορία του Ομίλου. Την ιστορική αναδρομή ανέλαβε ο ιστορικός και πρώην Γενικός Γραμματέας του Ομίλου, κ. Θεόδωρος, Χ. Ζαπουνίδης, ο οποίος έχει αναλάβει και τη συγγραφή της ιστορίας του Ν.Ο. Κατ. Ταυτόχρονα, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη τύχη να αναβιώσουν σημαντικές στιγμές μέσα από την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού. Έτσι, οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν σημαντικά γεγονότα αυτής της εξηκονταετούς πορείας, ενώ οι μικρότεροι συνειδητοποίησαν την βαρύτητα της ιστορίας του Ομίλου και της πολύτιμης συμβολής του στον ελληνικό ναυταθλητισμό αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Ο Ν.Ο.Κατ. αυτά τα 60 χρόνια εξελίσσεται διαρκώς. Στελεχώνει τις εθνικές μας ομάδες και αποτελεί ισχυρή δύναμη όχι μόνο στο εθνικό, αλλά και στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι. Αθλητές κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας και στο παρελθόν κανόε-καγιάκ του Ομίλου έχουν πάρει πολύ μεγάλες διακρίσεις, σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας όλους μας να συγκινηθούμε από υπερηφάνεια. Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι λιγότερο από τον πρώτο και μοναδικό έως σήμερα Ναυτικό Όμιλο του Νομού Πιερίας, ενός νομού με ατελείωτα χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Ο Ν.Ο.Κατ. πέρα από το αθλητικό κομμάτι προάγει την περιβαλλοντική συνείδηση, εξυψώνει το επίπεδο θαλάσσιας ασφάλειας και δημιουργεί αυριανούς πολίτες με ευαισθησίες σε οικολογικά ζητήματα.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Κατερίνης, Κώστας Καρυώτης δήλωσε: «Ελπίζω όλοι να συνεχίσουν να στηρίζουν τον Ναυτικό Όμιλο, ώστε να γιορτάσουμε μαζί και την επόμενη δεκαετία τα 70 του χρόνια. Εύχομαι, ακόμη, μέχρι τότε να έχουμε καμαρώσει Ολυμπιακά μετάλλια».

Παλιοί και νέοι αθλητές και προπονητές, γονείς και φίλοι του Ν.Ο.Κατ. τίμησαν τον όμιλο με την παρουσία τους. Αυτό αποδεικνύει πως οι σχέσεις μεταξύ των μελών και φίλων του Ομίλου είναι διαχρονικές και όχι παροδικές.

Τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης τίμησαν με την παροσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος και οι Βουλευτές Ξενοφών Μπαραλιάκος, Σάββας Χιονίδης και Μπέτυ Σκουφά, καθώς και ο πολιτευτής Θεώδορος Τόνας.

Επίσης, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για τον Όμιλο η παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλία Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος συνεχώς αγκαλιάζει τον Όμιλο μας. Οφείλουμε λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Χατζηχριστοδούλου που στέκεται πάντα στο πλευρό του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης. Ακόμη, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου.

Το παρών στη γιορτή έδωσε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παραλίας Ιωάννης Μέγκας, όπως και ο Γρηγόριος Βεΐμανίδης, Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Πιερίας.

Στην εκδήλωση, επίσης παρευρέθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος και ένας από τους πρώτους αθλητές του Ν.Ο. Κατερίνης Σταύρος Κουνδής, ο οποίος αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Ομίλου και αναπόσπαστο του κομμάτι, καθώς και ο Γιάννης Πεΐδης, τέως Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης. Ο Όμιλος τους ευχαριστεί για τη συμβολή τους και το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια. Παρόντες στη βραδιά ήταν επίσης κάποιοι από τους πρώτους αθλητές του Ομίλου, όπως ο Νίκος Φουντούκας, ο Διονύσης Σαμαράς, ο Στέλιος Φλιουράς, ο τότε πηδαλιούχος Γιάννης Καραθανάσης και η Νίκη Καραθανάση μια από τις πρώτες αθλήτριες του Ν.Ο.Κατερίνης.

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση έζησαν μια μαγευτική βραδιά με θέα τη θάλασσα και τον Αυγουστιάτικο ουρανό. Από την βραδιά δεν έλειψε το κρασί, χορηγία του Κτήματος Χρυσοστόμου, αλλά και η μουσική, που επιμελήθηκε ο παλιός ιστιοπλόος πρωταθλητής του Ομίλου μας Νίκος Σειτανΐδης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *