28/09/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Ακόμα δυο προκρίσεις σε ημιτελικούς για την ελληνική αποστολή

Με το δέοντα τρόπο έπεσε η αυλαία της πρώτης μέρας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών του Πόζναν για την εθνική, καθώς στο απογευματινό πρόγραμμα επιτεύχθηκαν ακόμη τρεις προκρίσεις σε ημιτελικούς. Πρόκειται για τη δίκωπο των ανδρών, που αποτελείται από τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Θανάση Παλαιοπάνο, το διπλό σκιφ ελ. βαρών των γυναικών με τις Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου, καθώς και τον Στέφανο Ντούσκο στο σκιφ.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά το πρωινό πρόγραμμα, τα ελληνικά κουπιά κέρδισαν δυο προκρίσεις σε ημιτελικούς και μια σε τελικό.

Στην επαναληπτική κούρσα της δικώπου ο Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Θανάσης Παλαιοπάνος κατέλαβαν την 3η θέση με χρόνο 6.40.61 και πήραν το τελευταίο εισιτήριο για τον ημιτελικούς που θα διεξαχθούν το πρωί του Σαββάτου. Στη 1η θέση τερμάτισαν οι Δανοί Frederic Vystavel και Sutton Joachim (με χρόνο 06:35.20), ενώ 2η βγήκε η βάρκα των Λευκορώσων Mikalai Sharlap και Dzianis Suravets (με 06:38.080).

Ακολούθως, το ελαφρύ σκιφ ελ. βαρών των γυναικών των Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησε την 1η θέση της 2ης σειράς του ρεπεσάζ, διανύοντας χρόνο 07:02.89. Πίσω από το νεοσύστατο πλήρωμα της γαλανόλευκης τερμάτισαν με μικρή διαφορά οι Ιρλανδές Aoife Casey και Cremen Margaret (με 07:03.99), καθώς και οι Δανές Mathilde Persson και Marie Moerch-Pedersen (με 07:05.00).

Τέλος, ο Στέφανος Ντούσκος εξασφάλισε την συμμετοχή του στα ημιτελικά του σκιφ ανδρών, κατακτώντας τη πρωτιά στον επαναληπτικό με χρόνο  6:58.27. Μια θέση για τη διαδικασία των ημιτελικών κέρδισε και ο δεύτερος της αναμέτρησης, ο  Ρουμάνος Mihai Chiruta (με χρόνο 07:02.04).