Χωρίς παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2020

Με το θέμα του κορωνοϊού να έχει όλο και μεγαλύτερη έξαρση η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας προέβει σε μπαράζ ακυρώσεων και αναβολών μερικών εκ των κορυφαίων διοργανώσεων της. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η ματαίωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το οποίο αναμενόταν να διεξαχθεί ενιαίο (δηλ. κατηγορίες: Ανδρών- Γυναικών, Κάτω των 23 και Εφήβων- Νεανίδων) στο Μπλεντ της Σλοβενίας, από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου.


Πιο συγκεκριμένα μετά από τις συστάσεις του Παγκοσμίου Οργανισμό Υγείας και τη διαρκή επαφή με τις οργανωτικές επιτροπές των εν λόγω διοργανώσεων, το διοικητικό συμβούλιο της FISA έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020, των κατηγοριών Ανδρών- Γυναικών, Κάτω των 23 και Εφήβων- Νεανίδων το οποίο αναμενόταν να διεξαχθεί στο Μπλέντ της Σλοβενίας μεταξύ 16 και 23 Αυγούστου ακυρώνθηκε. Η οργανωτική επιτροπή θα επικοινωνήσει με τις ομάδες οι οποίες είχαν ήδη κλείσει κατάλυμα.


2. Η Παγκόσμια ρεγκάτα των κατηγοριών Masters, η οποία θα διεξαγόταν στο Λιντς της Αυστρίας από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο αργότερα (1 -5 Σεπτεμβρίου του 2021). Η αντίστοιχη Ρεγκάτα Masters, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το ίδιο διάστημα στο Μπανιόλες της Ισπανίας θα πραγματοποιηθεί το 2025.


3. Το World Rowing Beach Sprint Finals, καθώς και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας τα οποία ήταν προγραμματισμένα να λάβουν χώρα στο Οέιρας της Πορτογαλίας στις 25-27 Σεπτεμβρίου και 1-3 Οκτωβρίου αντίστοιχα, αναβλήθηκαν για το 2021. Απομένει να οριστούν οι ημερομηνίες.


4. Το 2020 World Rowing Tour το οποίο θα φιλοξενούσε η Νήσος Τουτουίλα της Αμερικανικής Σαμόα στις 5-19 Απριλίου ακυρώθηκε. Ενδέχεται να ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες για το 2021.


Mε τις ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων να έχουν ήδη οριστεί για το 2021, το διοικητικό συμβούλιο της FISA ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων για τον ορισμό του αγωνιστικού προγράμματος και την υλοποίηση των αναβληθέντων Ρεγκατών Ολυμπιακής πρόκρισης. Οι διαβουλεύσεις θα γίνουν τις επόμενες 10 ημέρες.