Χρυσό παγκόσμια μετάλλιο για την Αναστασιάδου!

Επιτυχιών συνέχεια για την “γαλανόλευκη” στο διπλό Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βαρέζε της Ιταλίας. Για δεύτερη φορά σε ένα 24ωρο τα “ελληνικά κουπιά” πρόσθεσαν στη φαρέτρα τους το δεύτερο και ξανά χρυσό μετάλλιο. Αυτή τη φορά η αθλήτρια που άγγιξε την κορυφή ήταν η Ευαγγελία Αναστασιάδου, αγωνιζόμενη στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών.

Η Αναστασιάδου που είχε ήδη δείξει τις διαθέσεις της με το παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό του σκιφ ελ βαρών, πέτυχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρότι ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι. Στο πρώτο 500αρι, η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριά ανέβηκε στην 3η θέση, πίσω από την Τουρκάλα Elis Ozbay και την Ολλανδέζα Phaedra Van Der Molen. Σταδιακά, στα επόμενα μέτρα πήρε τον έλεγχο της κούρσας και τερμάτισε στην 1η θέση, διανύοντας χρόνο 7:40.82. Δεύτερη βγήκε η Τουρκάλα συναθλήτρια της με 7:43.81, ενώ 3η η Ιταλίδα Giulia Clerici με 7:49.07. Δείτε την απονομή ΕΔΩ.

Με μια πολύ καλή εμφάνιση η Δήμητρα Ελενη Κοντού κατέκτησε την 5η θέση στον τελικό του σκιφ Κ23, με χρόνο 8:18.71. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Με αυτό τον τρόπο, η νεαρή κωπηλάτρια απέδειξε ότι το μέλλον διαγράφεται μπροστά της λαμπρό.

Όσον αφορά τον μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών Κ23, ο Στράτος Τριανταφύλλου και ο Σταύρος Συμεωνίδης βγήκαν 2οι με χρόνο 6:39.57 και 8οι στη γενική βαθμολογία.

Σημειώνεται ότι, αύριο στη 13.00 θα επιστρέψουν στο Ελ. Βενιζέλος τα δυο πληρώματα που κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια.

Τέταρτος τελικός για τους Έφηβους

Με εμφατικό τρόπο, η πρωταθλήτρια του ΝΟΙ Κατερίνα Γκόγκου σφράγισε την συμμετοχή της στον τελικό του σκιφ Νεανίδων, καθώς τερμάτισε 1η με χρόνο 7:36.70.

Με μια εξαιρετική παρουσία στον ημιτελικό του τετραπλού σκιφ των Εφήβων, οι Παναγιώτης Αδαμ – Αποστόλης Λυκομήτρο – Νίκος Χολόπουλος – Δημήτρης Παπάζογλου κατέκτησαν την 2η θέση με χρόνο 5:58.32. Έτσι έκελισαν θέση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Το πλήρωμα της δικώπου των Εφήβων με τους Βασίλη Κωστούλα και Δημήτρη Κούτρα βγήκε 4ο στον ημιτελικό με χρόνο 6:45.11. Οι Έλληνες πρωταθλητές θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην διοργάνωση με την συμμετοχή τους στον αυριανό μικρό τελικό.

Στην ίδια θέση ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους και τα κορίτσια της τετρακώπου των Νεανίδων με χρόνο 6:58.49. Οι Νικολέτα Δρογαλά – Δήμητρα Παπαϊωάνου – Σωτηρία Μιχαηλίδη – Ευθυμία Κουκλουμπέρη αναμένεται αύριο να αγωνιστούν στον μικρό τελικό του αγωνίσματος τους.

Σχετικά με το τετραπλό σκιφ των Νεανίδων, οι Μαρία Ελένη Λεβεντέλλη – Λεμονιά Μακρυγιάννη – Γαβριέλα Λιώλιου – Σωτηρία Άγκου κατέκτησαν την 5η θέση τους ημιτελικού με χρόνο 6:46.93. Επόμενη κούρσα για τις νεαρές αθλήτριες είναι ο αυριανό μικρός τελικός.

Τέλος, ο Λεωνίδας Κοπίδης και ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης βγήκαν 2οι στον ημιτελικό Γ-Δ του διπλού σκιφ των εφήβων με χρόνο 6:36.89 και θα αγωνιστούν στον τελικό Γ’ της διοργάνωσης.

Αύριο, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βαρέζε, με τέσσερις μεγάλους και τρεις μικρούς τελικούς της κατηγορίας Εφήβων – Νεανίδων.

Πιο συγκεκριμένα:

11:15 Τελικός Γ΄Διπλό σκιφ Εφήβων

11:40 Τελικός Β΄Δίκωπος Εφήβων

11:45 Τελικός Β΄Τετράκωπος Νεανίδων

11:55 Τελικός Β΄Τετραπλό σκιφ Νεανίδων

13:10 Τελικός Α΄Δίκωπος Νεανίδων

14:25 Τελικός Α΄Τετραπλό σκιφ Εφήβων

14:40 Τελικός Α΄Διπλό σκιφ Νεανίδων

15:40 Τελικός Α΄Σκιφ Νεανίδων

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Ο Εθνικός μας ύμνος ήχησε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες στο Κωπηλατοδρόμιο του Βαρέζε στην Ιταλία και η γαλανόλευκη ανέβηκε στον ψηλότερο ιστό προς τιμήν της Ευαγγελίας Αναστασιάδου που ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του τελικού του σκιφ ελ. βαρών χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23.

Η Καστοριανή πρωταθλήτρια που είχε προειδοποιήσει με το παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό του αγωνίσματος έδωσε μεγάλη μάχη αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι. Μάλιστα στα πρώτα 500μ πέρασε 3η πίσω από την Τουρκάλα και την Ολλανδέζα για να μπεί μπροστά στα επόμενα μέτρα και να κρατήσει τη πρωτοπορία ως τον τερματισμό όπου σημείωσε χρόνο 7:40.82 αφήνοντας 2η τη Τουρκάλα Οζμπάι με 7:43.81 και 3η την Ιταλίδα Κλερίτσι με 7:49.07. Δείτε την απονομή ΕΔΩ.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου αναφέρθηκε μετά τον αγώνα της στις δυσκολίες του τελικού και τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τον τραυματισμό της στο χέρι αφιερώνοντας το χρυσό μετάλλιο στους γονείς της που ήταν παρόντες αλλά και στον γιατρό της Εθνικής ομάδας Δρ. Γιάννη Χριστογιάννη για την βοήθεια του να ξεπεράσει τον τραυματισμό της και να παρουσιαστεί έτοιμη. Δείτε τις δηλώσεις της ΕΔΩ.

Εξαιρετική η Δήμητρα Ελενη Κοντού που στην πρώτη παρουσία της σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, σε αυτόν του σκιφ Κ23 πήρε την 5η με χρόνο 8:18.71 κι έδειξε ότι έει το μέλλον δικό της.

Την 2η θέση στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ Ελ βαρών Κ23 με χρόνο 6:39.57 κατέκτησαν οι Στράτος Τριανταφυλλου-Σταύρος Συμεωνιδης και κατέλαβαν την 8η θέση στη γενική του Παγκόσμιου πρωταθλήματος του Βαρεζε

TA ΔΥΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τέταρτος τελικός για τους Έφηβους

Την παρουσία της στον τελικό του σκιφ νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εξασφάλισε η Κατερινα Γκογκου που τερμάτισε πρώτη στον ημιτελικό με χρόνο 7:36.70.

Σπουδαίος ημιτελικός και για το τετραπλό σκιφ των Εφήβων με τους Παναγιώτη Αδαμ-Απόστολο Λυκομήτρο-Νίκο Χολόπουλο-Δημήτρη Παπάζογλου να τερματίζουν στη 2η θέση με χρόνο 5:58.32 και να παίρνουν πανηγυρικά την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής

Την 4η θέση πήραν στον ημιτελικό της δίκωπου εφήβων οι Βασικής Κωστουλας-Δημητρης Κούτρας με χρόνο 6:45.11 και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος του Βαρεζε. Στην 4η θέση τερμάτισε και η τετράκωπος των νεανίδων με τις Νικολέτα Δρογαλά-Δήμητρα Παπαϊωάνου-Σωτηρία Μιχαηλίδη- Ευθυμία Κουκλουμπέρη να σημειώνουν χρόνο 6:58.49 και να παίρνουν το εισιτήριο για τον μικρό τελικό του αγωνίσματος.

Την 5η θέση με χρόνο 6:46.93 πήρε το τετραπλό των νεανίδων στον ημιτελικό με τις Μαρία Ελένη Λεβεντέλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη-Γαβριέλα Λιώλιου-Σωτηρία Άνγκου και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό.

Τη 2η θέση στον ημιτελικό Γ-Δ του διπλού εφήβων πήραν οι Λεωνιδας Κοπιδης-Παναγιωτης Μακρυγιαννης με χρόνο 6:36.89 και θα αγωνιστούν στον τελικό Γ του Παγκοσμιου

Αύριο Κυριακή τελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Βαρέζε θα διεξαχθούν οι τελικοί των εφήβων και η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε τέσσερις μεγάλους και τρεις μικρούς.

Πιο αναλυτικά:

11:15 Τελικός Γ΄Διπλό σκιφ Εφήβων

11:40 Τελικός Β΄Δίκωπος Εφήβων

11:45 Τελικός Β΄Τετράκωπος Νεανίδων

11:55 Τελικός Β΄Τετραπλό σκιφ Νεανίδων

13:10 Τελικός Α΄Δίκωπος Νεανίδων

14:25 Τελικός Α΄Τετραπλό σκιφ Εφήβων

14:40 Τελικός Α΄Διπλό σκιφ Νεανίδων

15:40 Τελικός Α΄Σκιφ Νεανίδων