“Χρυσές” με παγκόσμιο ρεκόρ οι Μπούρμπου και Φράγκου

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η σημερινή μέρα για τα “ελληνικά κουπιά” στο διπλό Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βαρέζε της Ιταλίας, που αφορά τις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων και Κ23. Το πλήρωμα της δικώπου των γυναικών Κ23 Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Φράγκου χάρισε στην εθνική το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και μάλιστα χρυσό.
Τα δυο κορίτσια τα οποία αποτελούν πλήρωμα για μόλις ένα μήνα πραγματοποίησαν μαγική εμφάνιση, διατηρώντας τα ηνία καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας και τερματίζοντας με χρόνο 6:58.41 που αποτελεί μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Μάλιστα, το προηγούμενο (6:58.68) είχε σημειωθεί ξανά από ελληνικό πλήρωμα το 2019, στο Παγκόσμιο της Σαρασότα. Την διάκριση εκείνη την είχε πετύχει η Χριστίνα Μπούρμπου, με παρτενέρ εκείνη τη φορά το μετέπειτα πλήρωμα της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, τη Μαρία Κυρίδου. Με αισθητή διαφορά πίσω από τα δυο κορίτσια τερμάτισε η βάρκα της Λιθουανίας με 7:04.27, ενώ στην 3η βγήκε αυτή της Γερμανίας με 7:05.69.
Η ελληνική σημαία λοιπόν υψώθηκε στον ανώτερο ιστό, προς τιμήν ενός πολλά υποσχόμενου πληρώματος, της 5ης Ολυμπιονίκη στην πόλη του Ανατέλλοντος ηλίου, Χριστίνα Μπούρμπου και της φερέλπιδας πρωταθλήτριας του ΝΟΓ που πέρυσι σάρωσε τα μετάλλια στις διεθνείς διοργανώσεις, Ευαγγελίας Φράγκου.
Με μια καλή εμφάνιση, ο Ζήσης και ο Δημήτρης Μπουκουβάλας βγήκαν 1οι στον μικρό τελικό της δικώπου των ανδρών Κ23 με 6:23.36 και 7οι στη γενική.
Εν τω μεταξύ, η ελληνική αποστολή εξασφάλισε και 4η συμμετοχή της σε τελικό της διοργάνωσης, μέσω της Δήμητρας Ελένης Κοντού που βγήκε 3η στον ημιτελικό του σκιφ των γυναικών Κ23, με χρόνο 7:36.28.
Όσον αφορά το τετραπλό σκιφ των Νεανίδων, οι Μαρία Ελένη Λεβεντέλλη – Λεμονιά Μακρυγιάννη – Γαβριέλα Λιώλιου και Σωτηρία Άγκου κατετάγησαν 2ες στον επαναληπτικό, με χρόνο 6:45.51. Έτσι λοιπόν, τα κορίτσια προκρίθηκαν στον ημιτελικό του αγωνίσματος τους.
Κατόπιν, οι Νικολέτα Δρογαλά – Δήμητρα Παπαϊωάνου – Σωτηρία Μιχαηλίδη – Ευθυμία Κουκλουμπέρη κατέκτησαν την 4η θέση του ρεπεσάζ της τετρακώπου νεανίδων με χρόνο 6:58.49. Πλέον, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες αναμένεται να αγωνιστούν στο μικρό τελικό.
Τέλος, ο Λεωνίδας Κοπίδης και ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης βγήκαν 4οι στον προημιτελικό του διπλού εφήβων με χρόνο 6:34.80 και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό Γ’ της διοργάνωσης.
ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΜΑΔΑ Κ23 ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7 ΣΤΙΣ 13:05 ΜΕΣΩ ΦΡΑΝΓΚΦΟΥΡΤΗΣ
Πλούσιο το πρόγραμμα του Σαββάτου
Πέντε ημιτελικούς στη κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων καθώς και δυο μεγάλους κι ένα μικρό τελικό στη κατηγορία Κ23 περιλαμβάνει για τα ελληνικά κουπιά η αυριανή (30/7) και προτελευταία μέρα των παγκοσμίων πρωταθλημάτων στο Βαρέζε. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΕΦΗΒΟΙ-ΝΕΑΝΙΔΕΣ
10:35 Ημιτελικός Γ/Δ Διπλό σκιφ:Λ.Κοπίδης-Π.Μακρυγιάννης
10:55 Ημιτελικός Α/Β Δίκωπος : Β.Κωστούλας-Δ.Κούτρας
11:10 Ημιτελικός Α/Β Τετραπλό: Μαρία Ελένη Λεβεντέλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη-Γαβριέλα Λιώλιου-Σωτηρία Άνγκου
11:20 Ημιτελικός Α/Β Τετράκωπος: Νικολέτα Δρογαλά-Δήμητρα Παπαϊωάνου-Σωτηρία Μιχαηλίδη- Ευθυμία Κουκλουμπέρη
11:30 Ημιτελικός Α/Β: Διπλό σκιφ : Σ.Δαλίδου-Σ.Νάτσιουλα
12:05 Ημιτελικός Α/Β: Σκιφ: Κατερίνα Γκόγκου
ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ Κ23
15:55 Τελικός Β Διπλό σκιφ ελ βαρών:Σ.Τριανταφύλλου-Σ.Συμεωνίδης
16:35 Τελικός Α Σκιφ Ελ Βαρών : Ευαγγελία Αναστασιάδου
19:17 Τελικός Α Σκιφ : Δήμητρα Ελένη Κοντού